Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Суп
Սնունդ

Ապուրներ. օգուտ և վնաս

Արդյո՞ք ապուրներն օգտակար են։ Ապուրների բաղադրիչների հարստությունն ապահովում է սննդարար նյութերի, հանքանյութերի և վիտամինների օպտիմալ բալանս, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմի էներգետիկ կորուստները լրացնելու և բնականոն կենսագործունեությունն ապահովելու համար։ Որքա՞ն հաճախ է պետք օգտագործել ապուր, ինչպիսի՞ն պետք է լինի օգտակար ապուրը։

ԵՐԵՎԱՆ, 17 հուլիսի./Նովոստի–Արմենիա/. Արդյո՞ք ապուրներն օգտակար են։ Ապուրների բաղադրիչների հարստությունն ապահովում է սննդարար նյութերի, հանքանյութերի և վիտամինների օպտիմալ բալանս, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմի էներգետիկ կորուստները լրացնելու և բնականոն կենսագործունեությունն ապահովելու համար։ Որքա՞ն հաճախ է պետք օգտագործել ապուր, ինչպիսի՞ն պետք է լինի օգտակար ապուրը։

Միանշանակ հնարավոր չէ պատասխանել ապուրի ամենօրյա օգտագործման անհրաժեշտության հարցին։ Ապուր ուտելը յուրաքանչյուր մարդու անձնական ընտրությունն է։ Wday.ru–ն ներկայացնում է օրգանիզմի համար ապուրների դրական և բացասական կողմերը։ 

Ապուրի օգտակար հատկությունները

Суп

Ապուրների օգտակարությունը դժվար է գերագնահատել։ Այն առաջին հերթին լավացնում է առողջական վիճակը։ Հայտնի է, որ ապուրն օրգանիզմը բանջարեղենով հարստացնելու պարզագույն միջոցներից է։ Բանջարեղենի օրական միջին չափաբաժինն ապահովելու համար բավարար է օրական ուտել մի քանի ափսե ապուր։ Առողջ սննդակարգի բոլոր պրակտիկաներում խորհուրդ է տրվում օգտագործել բանջարեղենային, ինչպես նաև բուսակերների համար նախատեսված ապուրներ։

Ապուրները նաև կարող են օգնել նիհարելու հարցում։ Իհարկե մեկ ափսե ապուրով չարժե արդյունք ակնկալել, սակայն համատեղելով ապուրների օգտագործումն ու կանոնավոր մարզումները` կարելի է բավականին արագ հասնել ցանկալի արդյունքի։ Մեկ ափսե ապուրն ունի ցածր կալորիականություն, սակայն այն բավականին սննդարար է։

Ապուրը քաղցն արագ հագեցնելու հիանալի միջոց է։ Ապուրի հեղուկ մասը բավականին արագ լցնում է ստամոքսը և քաղցի զգացումն անհետանում է։ Խորհուրդ է տրվում ուտել մեկ ափսե ապուր յուրաքանչյուր սննդի օգտագործումից առաջ։

Ապուրը նաև նպաստում է ինքնազգացողության լավացմանն ու օրգանիզմի բնականոն կենսագործության ապահովմանը։ Ինչու՞ են ապուրը միշտ խորհուրդ տալիս հիվանդներին։ Քանի որ այն դյուրամարս է, օժտված է սննդարար հատկություններով և արագորեն հագեցնում է թուլացած օրգանիզմը։

Դիետոլոգները շատ են գնահատում բանջարեղենային խյուս–ապուրները, դրանք օգտակար են նրանով, որ շատ արագ յուրացվում են օրգանիզմի կողմից։ Դրանք օգտակար են նաև իրենց հաճելի բաղադրությամբ, զարմանահրաշ համով և օգտակար հատկություններով։

Շատ օգտակար է, մասնավորապես, ոլոռից պատրաստված ապուրը։ Այն գրեթե չի պարունակում ճարպեր և օգնում է բավականին արագ նվազեցնել քաշը, լավացնել նյութափոխականությունն ու ազատվել դեպրեսիայից։

Իսկ վնասակա՞ր կողմերը

Суп

Ապուրները, սակայն, ունեն նաև բացասական կողմեր։ Ապուրի դեպքում առաջին հերթին խախտվում են առանձին սնվելու սկզբունքները, երբ արգելվում է միաժամանակ խմել և ուտել։ Երկար եփելիս ապուրի բաղադրիչների օգտակար հատկությունները, որպես կանոն, ոչնչանում են։

Միաժամանակ, եփելու ընթացքում վնասակար նյութերը, աճի արագացուցիչներն ու հորմոնները, որոնցով անբարեխիղճ արտադրողները «սնուցում են» կենդանիներին, հայտնվում են նախ խճողակում, իսկ հետո` մեր օրգանիզմում։ Սակայն այս խնդիրը հեշտությամբ լուծվում է. եռալուց հետո առաջին խճողակը թափում ենք և միսը շարունակում եփել նոր ջրում, որով էլ պատրաստվում է ապուրը։ –0–

Share:
Թեգեր: ապուր, վնաս, օգուտ
Նախորդ նյութը

Նախընտրած գինի գտնելու 5 բնութագրերը

Հաջորդ նյութը

Լավագույն դիետան տեսողության համար

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Ի՞նչ մարտահրավերներ են ծառացած հայ ռեստորատորների և հյուրանոցատերերի առաջ. մեկնաբանում է ռուս փորձագետը

post-image
Սնունդ

Հայերի կողմից սիրված արևելյան քաղցրավենիք. հետաքրքիր փաստեր հալվայի մասին

post-image
Սնունդ

Ամենաօգտակար շիլան. ինչո՞ւ է նախընտրելի մանրացված վարսակի օգտագործումը վարսակի փաթիլների փոխարեն

post-image
Սնունդ

Անշփում առաքում. Menu.am–ը գործարկում է նոր ծառայություններ և ընդլայնում է աշխարհագրությունը

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8612

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6270

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5626

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5313

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3553

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"