Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

Ի՞նչ է արմավենու գինին

Մենք սովոր ենք, որ գինի ստանում են խաղողից, նուռից, մոշից և շատ այլ մրգերից, սակայն գիտ՞եք, որ Աֆրիկայում պատրաստում են արմավենու գինի։

ԵՐԵՎԱՆ, 17 հուլիսի./Նովոստի–Արմենիա/. Մենք սովոր ենք, որ գինի ստանում են խաղողից, նուռից, մոշից և շատ այլ մրգերից, սակայն գիտ՞եք, որ Աֆրիկայում պատրաստում են արմավենու գինի (և այն կապ չունի արմավենու յուղի հետ), գրում է esquire.ru–ն։  

Արմավենու գինին ալկոհոլային խմիչք է, որը ստանում են արմավենու շաքարային հյութի խմորումից։ Մասնագետները ստանում են հյութը ծառերի վերին հատվածներից` կտրելով արմավենու ծաղկաբույլերն ու հավաքելով հյութը հատուկ անոթի միջոցով։

Սկզբում հյութը նման է սպիտակ հեղուկի և չի պարունակում սպիրտ։ Իսկ ինչու՞ են այն անվանում գինի։ Բանն այն է, որ ստացված հյութում կա մեծ քանակի սպիտակուց և շաքար, որոնց շնորհիվ տեղի է ունենում խմորում։

Աֆրիկայի կլիմայական պայմանները նպաստում են, որպեսզի ստացված արմավենու հյութը մի քանի օրում վերածվի մոտ 4-5%–անոց թնդությամբ գինու։

Որպեսզի գինին դառնա ավելի թունդ, այն թորում են, ինչի արդյունքում այն պարունակում է ավելի մեծ քանակի սպիրտ։ Արմավենու գինին տարածված է Աֆրիկայում և Ասիայում, մասնավորապես` Բանգլադեշում, Կամբոջիայում, Կամերունում, Ինդոնեզիայում, Վիետնամում, Թունիսում և այլ երկրներում։ Տարբեր տարածաշրջաններում այն տարբեր կերպ է կոչվում, սակայն պատրաստման պրոցեսն անփոփոխ է։–0–

Share:
Թեգեր: արմավենու գինի, Աֆրիկա, խմորում
Նախորդ նյութը

Ինչպե՞ս սովորել գինի ընտրել

Հաջորդ նյութը

Համի տոն Մոսկվայում. հայկական սուրճ, լոլիկով ձվածեղ և գինե Հայաստանի համը

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Փրկություն ամռան շոգին. անանուխով ցիտրուսային լիմոնադ

post-image
Ըմպելիք

Հայաստանը համաշխարհային գինեգործական մարգարիտ է

post-image
Ըմպելիք

Ամանորին ընդառաջ. ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների 3 յուրահատուկ բաղադրատոմս

post-image
Ըմպելիք

Ինչպես ընտրել ամանորյա սեղանի խմիչքը. էքսկլյուզիվ գաղտնիքներ` հատուկ Food&Wine-ի համար

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8605

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6258

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5611

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5300

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3535

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"