Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

«Խմիր ինձ». լավագույն զովացուցիչ ըմպելիքներն ամառային տապից փրկվելու համար

Օրիգինալ զովացուցիչ ըմպելիքների պարզ բաղադրատոմսեր։

ԵՐԵՎԱՆ, 31 հուլիսի./Նովոստի–Արմենիա/. Երբ ամռան տապը պատում է տներն ու փողոցները, մարդիկ սկսում են փնտրել տապից փրկվելու տարատեսակ միջոցներ։ Ամենաարդյունավետ և պարզ մեթոդներից է սեզոնային մթերքից համեղ ու զովացուցիչ ըմպելիքներ պատրաստելը։

Առաջարկում ենք զովացուցիչ ըմպելիքների եռյակ, որոնք կարելի է պատրաստել տանը։

Եռացնել 1 լիտր ջուրն ու շաքարավազը, հովացնել մինչև 80°С, չորս մասի բաժանել ելակն ու լցնել ջրի մեջ։ Թրմել 1 ժամ։ Այնուհետև պահել սառնարանում առնվազն 2 ժամ։ Լավ սառեցված ըմպելիքի մեջ ավելացնել 2 կիտրոնի հյութը։ Երրորդ կիտրոնի կեղևը մաքրել, հանել միջուկն ու ավելացնել լիմոնադի մեջ։ Մատուցել սառույցով։
Բլենդերի միջոցով մանրացնել ձմերուկը մոտ 5 րոպե, ավելացնել մեղրը կամ շաքարավազը, մանրացնել ևս 1–2 րոպե։ Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել կիտրոնի հյութ։ Պատրաստի ըմպելիքը լցնել բաժակի մեջ ու զարդարել թարմ անանուխի թերթիկներով, ձմերուկի կտորներով, դնել ձողիկներ։
Եփել և սառեցնել 250 մլ սուրճն առանց շաքարավազի։ Բլենդերի մեջ ավելացնել կտրատած բանանը, ազնվամորին, ըմպելի վանիլային յոգուրտը և սուրճը։ Հարել բոլոր բաղադրիչները` ստանալով խիտ զանգված։ Սրճային սմուզիով բաժակները կարելի է զարդարել մանրացված ընկույզներով, շոկոլադով և անանուխով։
Share:
Թեգեր: ըմպելիքներ, լիմոնադ, ֆրեշ
Նախորդ նյութը

Հայկական ընկերությունը պատրաստվում է նվաճել Ուկրաինայի food շուկան

Հաջորդ նյութը

«Կայցելեմ Հայաստան». ամերիկացիները համտեսում են «ֆանտաստիկ» հայկական մթերքը

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Ինչպե՞ս սովորել գինի ընտրել

post-image
Ըմպելիք

Հաճույք առանց վնասի կամ ինչպես առավոտյան սուրճը ճիշտ խմել

post-image
Ըմպելիք

Փարավոնների ըմպելիքը կամ կարկադե թեյի հինգ օգտակար հատկությունները

post-image
Ըմպելիք

Մի բաժակ փրփրուն գինի տոնական սեղանին. այսօր շամպայնի ծննդյան օրն է

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ
  • Hard Rock Cafe–ի թիմը ճանաչել է Հայաստանը քվեսթի միջոցով. լավաշ, Գառնի և Քարերի սիմֆոնիա (ՖՈՏՈ)

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8178

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
5227

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
4615

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
4425

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
2979

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"