Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Պարզ և համեղ. նախաճաշերի տոստերի բաղադրատոմսեր

Տոստերն արագ և համեղ նախաճաշի լավագույն տարբերակ են

ԵՐԵՎԱՆ, 21 օգոստոսի. /Նովոստի–Արմենիա/. Նախաճաշն օրվա ամենակարևոր սննդառությունն է, սակայն շատերն այն բաց են թողնում։ Մենք առաջարկում ենք ձեզ լրացնել առավոտը նախաճաշով, որի պատրաստումը երկար ժամանակ չի պահանջում։ Դրանք զանազան խճողակներով տոստերն են։

Տոստեր ավոկադոյով

Ավոկադո - 1 հատ

Սպիտակ հաց - 4 կտոր

Չոր պանիր  - 100 գր

Սխտոր - 2 պճեղ

Մայոնեզ - 10 գր (կարելի է փոխարինել հունական յոգուրտով)

Աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հացը մի փոքր տապակել տոստերի կամ տապակի վրա, վրան սխտոր քսել։ Մաքրած ավոկադոն և պանիրը քերել, ավելացնել մայոնեզը կամ հունական յոգուրտը, սև պղպեղն ու աղը։ Բոլորը խառնել և քսել հացին։

Տոստեր սնկով և պանրով

Բաղադրիչներ`

Թարմ սունկ - 400 գր.

Սերուցքային կարագ - 50 գր.

Կիտրոն - 1 հատ

Արևածաղկի բուսայուղ - 2 ճ.գ

Ցորենի ալյուր - 2 ճ.գ

Կաթ - 500 մլ

Տոստեր - 12 հատ

Գրյույեր պանիր – 50 գր

Աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Դնել տապակի վրա 30 գրամ սերուցքային կարագ, ավելացնել մի պտղունց աղ և կիտրոնի հյութ։ Դանդաղ կրակի վրա դրանց ավելացնել կտրատած սունկը։ Պատրաստել մոտ տասը րոպե` խառնելով։ Կարագի մնացորդը և ձիթայուղն տաքացնել փոքրիկ տարայում, ավելացնել ալյուր և աստիճանաբար լցնել կաթը` միաժամանակ խառնելով։

Ավելացնել աղ և պղպեղ և եփել մոտ 10 րոպե։ Դրանից հետո ավելացնել սունկը հյութով և թողնել, որ սոուսը հանգստանա։ Այնուհետև բաշխել սոուստ տոստերի վրա, քերած պանիր ցանել վրան և թխել ջեռոցում 5 րոպե 180 աստիճանով, մինչև պանիրը ոսկեգույն դառնա։

Տոստեր կանաչ սոխով և համեմով

Բաղադրիչներ

Հավկիթ - 1 հատ

Կանաչ կտրատած սոխ - 1 ճ.գ

Մանրացրած համեմ (կորիանդր) - 1 ճ.գ

Սպիտակ հաց - 8 կտոր

Բուսայուղ

Աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը.

Տաքացրած տապակի մեջ բուսայուղ լցնել։ Խորն ափսեի հարել հավկիթն ու աղը, պղպեղը, կանաչ սոխը և համեմը։ Հացը թաթախել հավկիթի մեջ, երկու կողմերից տապակել մինչև խրխրթան կեղև առաջանա։ Դնել պատրաստի տոստերը թղթե սրբիչի վրա և մի փոքր չորացնել։

Share:
Թեգեր: առողջություն, նախաճաշ, տոստեր
Նախորդ նյութը

Ինչպե՞ս ընտրել ձմերուկ. ուղեցույց անտեղյակների համար

Հաջորդ նյութը

Օրվա աղանդեր. պաննա կոտա սպիտակ շոկոլադով և ելակով

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Արագ և համեղ. բրոկկոլիով պաստայի հիանալի բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու. հավով, եգիպտացորենով և սոյայի ու մեղրի սոուսով աղցան

post-image
Սնունդ

Ռեստորանների հայկական միությունը իշխանություններին առաջարկում է կորոնավիրուսի պայմաններում հանրային սննդի ոլորտի աջակցության համար միջոցներ ձեռնարկել

post-image
Սնունդ

Շոկոլադից, մրգերից և պաղպաղակից քաղցր աղանդեր. պարզապես ցնցող համ (ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8180

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
5232

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
4628

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
4447

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
2984

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"