ԵՐԵՎԱՆ, 23 օգոստոսի. /Նովոստի–Արմենիա/. Պաննա կոտան հյուսիս–իտալական աղանդեր է սերուցքից, շաքարից և վանիլից։ Բառացի թարգմանությամբ հնչում է որպես «եփված կրեմ», բայց ավելի նման է կրեմային պուդինգի։
Աղանդերի պատրաստման համար պահանջվում է`
Յուղոտ սերուցք – 600 մլ;
Կաթ – 200 մլ;
Ելակ – 200 գ;
Սպիտակ շոկոլադ – 200 г;
Շաքարի փոշի – 50 г;
Վանիլ պատիճավոր – 1 հատ;
Դափնու տերև – 4 հատ;
Ժելատին – 15 գ.
Պատրաստման եղանակը`
Նախևառաջ, երկատեք վանիլի պատիճը, դանակի սուր ծայրով կտրեք հատիկները։ Սերուցքը և կաթը լցրեք կաթսայի մեջ, ավելացրեք վանիլի հատիկներ, դափնու տերևները և շաքարի փոշի։ Խառնեք և տաքացրեք կրակի վրա մինչև առաջին պղպջակները։ Դրանից հետո հանեք կրակի վրայից և հանեք կաթսայից դափնու տերևները և վանիլի պատիճը։

Խոշոր կտորների բաժանեք 160 գրամ սպիտակ շոկոլադ և ավելացրեք խառնուրդին։ Խառնեք, տաքացրեք մարմանդ կրակի վրա, մինչև որ շոկոլադը հալվի։ Այնուհետև հանեք խառնուրդը կրակի վրայից, ավելացրեք ժելատին և խառնեք, որ գնդիկներ չմնան։ Պատրաստի խառնուրդը քամեք, լցրեք ամաններով և թողեք սառնարանում երկու ժամով։ Մատուցելուց առաջ զարդարեք աղանդերը ելակով և քերած շոկոլադով։
