ԵՐԵՎԱՆ, 26 օգոստոսի. /Նովոստի-Արմենիա/. Առավոտյան նախաճաշը բաց չթողնելու և ժամանակ խնայելու համար առաջարկում ենք ձեզ օգտակար բաղադրատոմսեր, որոնք կարելի է պատրաստել դեռ երեկոյան և մինչև առավոտ նրանք չեն կորցնի իրենց համային որակները:
Չրից պատրաստված սննդարար բատոնչիկներ

Բաղադրիչներ.
1 բաժակ վարսակափաթիլներ;
½ բաժակ վարսակի ալյուր;
1 բուռ չորամիրգ;
2–3 փոքր կտոր դառը շոկոլադ;
⅓ բաժակ կաթ;
1 ճաշի գդալ մեղր;
1 ճաշի գդալ ձիթայուղ;
Աղ և դարչին ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը`
Առանձին խառնել չոր և հեղուկ բաղադրիչները, միացնել դրանք և խառնել մինչև միատարր զանգված։ Տապակի վրա շարել պատրաստի զանգվածը 5-7 մմ հաստությամբ։ Թխել ջեռոցում 20 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանով։ Տաք խմորը կտրատել բատոնչիկների, շրջել և դնել ջեռոցը ևս 5-7 րոպեով։
Պուդինգ հատապտուղներով

Բաղադրիչներ`
100 գ վարսակափաթիլներ
200 մլ բնական յոգուրտ
հատապտուղներ ըստ ճաշակի
վանիլ, դարչին կամ հիլ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը`
Խառնել փազթիլները, համեմունքը և յոգուրտը, թողնել գիշերը սառնարանում։ Առավոտյան ավելացնել հատապտուղներ, կոկոսի քերուկ, ընկույզ կամ չորամրգեր։
Ֆրիտատա սնկով

Բաղադրիչներ`
4 հավկիթ;
300 գ շիկասունկ;
1 սոխ
1 ճաշի գդալ քերած պարմեզան;
աղ, պղպեղ և կանաչի ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը`
Տապակել մանր կտրատած սունկը և սոխը ձիթայուղով, ավելացնել աղ և պղպեղ։ Հարել հավկիթները պարմեզանի հետ և լցնել սնկի վրա։ Թխել ջեռոցում 10 րոպե 180 աստիճանով։ Պատրաստի ֆրիտատայի վրա կանաչի ցանել։
Պոլենտա նարնջով

Բաղադրիչներ`
300 գ պոլենտա (իտալական կերակրատեսակ եգիպտացորենի ալյուրից)
100 գ սերուցքային կարագ;
300 շաքարեղեգի շաքար;
100 գ սպիտակ շաքարավազ;
1 պատիճ վանիլ;
4 հավկիթ;
2 ճաշի գդալ «Անգլեզ» կրեմ;
2 նարինջ;
10 գ կոճապղպեղ.
Պատրաստման եղանակը`
Խառնել պոլենտան, շաքարեղեգի շաքարավազը, հավկիթները, սերուցքային կարագը և կես պատիճ վանիլը։ Տապակի վրա կարագ քսել, լցնել վրան խմորը 2/3 րափով և մեկ ժամ թխել։ Սպիտակ շաքարը հալեցնել տապակի վրա մնացած վանիլի հետ։ Ավելացնել նարնջի կտորները, հանել թավան կրակի վրայից և վրան քերած կոչապղպեղ ցանել։ Սառած կեքսի վրա դնել կարամելիզացված նարինջները և զարդարել «Անգլեզ» կրեմով։
Ծիրանով կաթնաշոռաբլիթներ ջեռոցում

Բաղադրիչներ`
300 գ յուղոտ կաթնաշոռ;
2 հավկիթ;
50 գ ալյուր կամ մանրաձավար;
5–6 ծիրան;
շաքարավազ և վանիլ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը`
Տրորել կաթնաշոռը, ավելացնել հավկիթը, շաքարը և կրկին տրորել։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը` խառնելով գդալով։ Մագաղաթով տապակի վրա դնել զանգվածի կեսը, ամեն բլիթի վրա դնել մեկ կտոր ծիրան և վրայից լցնել մնացած խմորը։ Թխել ջեռոցում 20 րոպե 180 աստիճանով։
Լյարդի պաշտետ

Բաղադրիչներ`
400 գ հավի կամ տավարի լյարդ;
1 սոխ;
1 գազար;
1 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ;
1 թեյի գդալ աղ;
համեմունքներ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը`
Կտրատել լյարդը, ավելացնել աղ և համեմունքներ և շոգեխաշել մինչև պատրաստ լինելը։ Մանրացրած սոխն ու գազարը տապակել։ Սառած բաղադրիչները հարել բլենդերում միասին կամ առանձին և կրկին խառնել։