Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Իվենթներ

Գունեղ շոու Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում. «կույր համ» և պիցցա–ակրոբատիկա

Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում շաբաթ օրը տեղի է ունեցել ճանաչողական շրջայց ԶԼՄ ներկայացուցիչների համար:

ԵՐԵՎԱՆ, 31 օգոստոսի./Նովոստի–Արմենիա/. Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում շաբաթ օրը տեղի է ունեցել ճանաչողական շրջայց ԶԼՄ ներկայացուցիչների համար, որի շրջանակում հյուրերը ծանոթացան սպասքավորման նրբություններին, պիցցա–ակրոբատիկայի էլեմենտներին ու փորձեցին աչքերը փակ գուշակել մթերքը։

Մաթեմատիկական ճշգրտություն


Քչերը գիտեն, որ սպասքավորումը շատ մեծ նշանակություն ունի։ Կանոնների թվով այս արվեստը չի զիջում մաթեմատիկային։ Ակադեմիայում սովորեցնում են ոչ միայն ճիշտ սպասքավորման, այլև սեղանի առջև վարքագծի կանոնները, ինչպես նաև սպասքից և անձեռոցիկներից ճիշտ օգտվելու ձևը։ Ավելին, առաջարկվող սպասքից կարելի է անգամ կռահել, թե ինչ ճաշատեսակներ և ինչ հերթականությամբ են մատուցվելու։

Հարկ է նշել, որ ճիշտ սպասքավորում կատարելիս պրոֆեսիոնալներն օգտագործում են սանտիմետր և խոշորացույց, իսկ սեղանի ծայրից մինչև ափսեներ կամ սպասքի մինչև հեռավորությունը չափվում է սանտիմետրերով։

Համը` «փակ աչքերով»

Ընդունված կարծիք կա, որ սննդի գրավիչ տեսքը 57 տոկոսով բարձրացնում է ախորժակը: Իսկ դուք երբևէ փորձե՞լ եք սնվել դեպրիվացիայի պայմաններում, այսինքն, զրկված լինելով տեսնելու և լսելու, ինչպես նաև բույրերը զգալու հնարավորությունից: Այսպիսի գիտափորձ են որոշել անցկացնել Ակադեմիայի խոհարարները: Արդյունքում, փորձի մասնակիցները չեն կարողացել ըստ համի գուշակել ամենասովորական դդմիկն ու կիվին:

Պիցցա աճպարարություն և sous vide տեխնոլոգիա

Հայաստանում լավագույն պիցցա աճպարարներից մեկը` Սարգիս Առաքելյանը, հիրավի ձեռնածուի ճարպկությամբ ցուցադրեց, թե ինչպես է պիցցայի խմորը ճախրում օդում` ընդունելով զանազան ձևեր:

Իսկ խոհարարական ծրագրերի ղեկավար Կարեն Խաչատրյանը ցույց տվեց Հայաստանի համար նորույթ հանդիսացող sous vide տեխնոլոգիան` սոուսով մսի պատրաստման վարպետության դասի միջոցով:

Իսկ խոհարարական ծրագրերի ղեկավար Կարեն Խաչատրյանը ցույց տվեց Հայաստանի համար նորույթ հանդիսացող sous vide տեխնոլոգիան` սոուսով մսի պատրաստման վարպետության դասի միջոցով:

«Երեմյան Փրոջեքթս» խոհարարական ակադեմիայում, որի բացումը կայացավ 2019 թվականի ապրիլին, սովորում և վերապատրաստում են անցնում նոր սերնդի խոհարարներ և մատուցողներ, ինչպես նաև ոլորտի այլ մասնագետներ: Այստեղ կարելի է նաև անցնել հենքային ծրագիր կամ ստանալ, այսպես կոչված, «խոհարարական անգրագիտության վերացման» դասընթաց: -0-

Share:
Թեգեր: Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիա, ճանաչողական շրջայց, պիցցա–ակրոբատիկա
Նախորդ նյութը

Ամենաօգտակար դիետան, որը ներառվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի ոչ նյութական ժառանգություն ցանկում

Հաջորդ նյութը

Սուրճի երեք անսովոր բաղադրատոմս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Իվենթներ

Դդում+բրինձ+չրեղեն = Ղափամայի տոն Երևանում

post-image
Իվենթներ

Երազանքի տոն. Երևանում մեծ շուքով անցկացվեց Yerevan Music Night փառատոնը

post-image
Իվենթներ

Համի տոն. ի՞նչ անակնկալներ է պատրաստում Yerevan Food Fest 2019–ը

post-image
Իվենթներ

Դդմատոն. Երևանում անցկացվում է հերթական «համեղ» փառատոնը (ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Համի զուգահեռներ. Երևանում առաջին անգամ անցկացվել է «Ռուսաստան–Հայաստան» խոհարարական գագաթնաժողովը
  • Հայաստանում առաջին անգամ արտադրվել է հավաստագրված օրգանական գինի
  • Համի կայսրություն Երևանում. մեկնարկել է Ռուսական գաստրո շաբաթը
  • Մեկ օր Արենիի գինեգործարանում. ֆոտոռեպորտաժ
  • Տոներն են մոտենում. Երևանում կազմակերպվել է Ամանորյա բարեգործական ցուցահանդես–վաճառք

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
770

«Ոսկեհատ» գինու փառառոնին մասնակցելու վեց պատճառ

0
422
Voskehat Wine Fest

«Ոսկեհատ» գինու փառատոն. տպավորությունների «հրավառություն» և գինի ընտրելու գաղտնիքներ

0
375

Նռան գույնը կամ երևանյան զբոսաշրջային խճանկարը

0
363

Վիտամինային «ռումբ» օրգանիզմի համար. հայկական հայտնի մրգերի օգտակար հատկություններն` ինֆոգրաֆիկայի տեսքով

0
336

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"