Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Հայկական լավաշը «Լավագույն հաց» թոփ–50–ում է. CNN

Լավաշն այնքան կարևոր է հայկական մշակույթի համար, որ ընդգրկվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ–ի ոչ նյութական ժառանգության ցանկում

ԵՐԵՎԱՆ, 17 հոկտեմբերի. /Նովոստի–Արմենիա/. CNN–ը հոկտեմբերի 16–ին նշվող Հացի համաշխարհային օրվան ընդառաջ նախապատրաստել է լավագույն հացի վարկանիշ, որում ընդգրկվել է տարբեր երկրների 50 անուն հաց։

Հոդվածում պատմվում է նորապսակների ուսերին լավաշ գցելու հայկական ավանդույթի մասին, ինչը խոսում է առատության և բարգավաճման մասին։ Դա բացատրվում է նրանով, որ լավաշի պատրաստման համար ընկերներ են պետք։

«Լավաշ թխելու համար կանայք հավաքվում են խմբով, որ հատուկ պատրաստած բարձի վրա բացեն խմորը։ Փորձառու ձեռք է պետք, որ խմորե հսկա թերթերը հարվածելով ամրացնի թոնրի պատերին, որտեղ դրանք թխվում են բարձր ջերմաստիճանով»,– նշվում է հոդվածում։

Լավաշն այնքան կարևոր է հայկական մշակույթի համար, որ ընդգրկվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ–ի ոչ նյութական ժառանգության ցանկում։ -0-

Share:
Թեգեր: CNN, լավաշ, ՅՈՒՆԵՍԿՕ, ցանկ
Նախորդ նյութը

Ոչ` ավիտամինոզին. աշնանային օգտակար ըմպելիքների լավագույն բաղադրատոմսերը

Հաջորդ նյութը

Ո՞ր այգիներում են նախընտրում զբոսնել Երևանի բնակիչները

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Աշխարհի ամենամեծ կոնֆետն ու 1,5մլն դոլար արժողությամբ քաղցրավենիքը. այսօր կոնֆետի համաշխարհային օրն է

post-image
Սնունդ

Երբ ավելորդ քաշը խնդիր չէ. հայկական համեղ գաթայի պատրաստման գաղտնիքը

post-image
Սնունդ

Ամանորյա ամենահամեղ ու յուրօրինակ թխվածքի 3 բաղադրատոմսեր

post-image
Սնունդ ,  Վիդեո

Ամերիկացի բլոգերը ծանոթացել է հայկական ավանդական խոհանոցին (ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8710

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6470

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5855

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5415

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3754

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"