Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Խճողակով սպագետի կիրակնօրյա ընթրիքի համար

Չգիտեք` ինչ պատրաստել կիրակի երեկոյան: Առաջարկում ենք օգտվել այս պարզ, համեղ և շատ տարածված բաղադրատոմսից

ԵՐԵՎԱՆ, 22 դեկտեմբերի./Նովոստի-Արմենիա/.  Խճողակով սպագետին կարող է լինել ձեր լավագույն ընտրությունն` ընտանիքի և ընկերների միջավայրում ձեր կիրակնօրյա ընթրիքի համար:

Բաղադրիչներ

  • 400 գ սպագետի
  • 500 գ աղացած միս
  • 1 ճաշի գդալ բուսայուղ կամ ձիթապտղի յուղ
  • 1 ճաշի գդալ կարագ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 3 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
  • 100 գ կետչուպ
  • Աղն` ըստ ճաշակի
  • Սև աղացած պղպեղ` ըստ ճաշակի
  • Համեմունքներ` ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Տապակի մեջ յուղը տաքացնել, ավելացնել աղացած միս, և, խառնելով, տապակել 4-5 րոպե: Դրան զուգահեռ եփել սպագետին: Հենց որ աղացած միսը սկսի կարմրել, ավելացնել մի քանի պճեղ մանրացված սխտոր: Հետո մսին ավելացնել տոմատի մածուկ և եփել մինչև այն գրեթե պատրաստ լինի: Եթե ձեռքի տակ ունեք լոլիկ, ապա կարելի է մանրացնել և ավելացնել մսին, եթե չունեք, ապա կետչուպը կամ տոմատի հյութը շատ տեղին կլինի: Չարժե նաև մոռանալ համեմունքների մասին:  

Խառնել ևս 5 րոպե, ինչից հետո կարելի է կրակից վերցնել և մատուցել սպագետիի հետ: Վրան ավելացնել քերած պանիր և կանաչի` ըստ ճաշակի: -0-

Share:
Թեգեր: ընթրիք, խճողակ, սպագետի
Նախորդ նյութը

Ամանորին ընդառաջ. ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների 3 յուրահատուկ բաղադրատոմս

Հաջորդ նյութը

Ինչպես պատրաստել ամենատոնական և գեղեցիկ աղանդերը (ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Ինչպե՞ս ընտրել ձմերուկ. ուղեցույց անտեղյակների համար

post-image
Սնունդ

Պիկնիկի ժամանակն է. ամառային սենդվիչների 5 բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

post-image
Սնունդ

Խրթխրթան աղանդեր. կրեմով և մրգերով համեղ վաֆլիի պարզ բաղադրատոմս (ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8720

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6479

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5872

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5416

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3766

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"