ԵՐԵՎԱՆ, 23 հունվարի./Նովոստի-Արմենիա/. Ձեզ ենք ներկայացնում քաղցրակծու սոուսի մեջ լոլիկով խրթխրթան սմբուկի յուրահատուկ և պաևզ բաղադրատոմս` ռուս շեֆ խոհարար Վիկտոր Ապասևից, որը հրապարակվել է «Аргументы и факты»-ում։
Եվ այսպես
Բաղադրիչներ
- Սմբուկ – 100գ
- Համեմ – 5գ
- Օսլա – 20գ
- Սպիտակ քունջութ – 2գ
- Լոլիկ – 80 գ
- Աղ – ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ – ըստ ճաշակի
Սոուս սմբուկի համար
- Սոյայի սոուս – 220 մլ
- Քաղցր չիլի սոուս – 825 մլ
- Սխտոր – 45 գ
Պատրաստման եղանակ
Սխտորը մանր կտրատել, ավելացնել սոյայի սոուսը և չիլի սոուսը, խառնել։ Սմբուկը խոշոր եռանկյունաձև կտորների բաժանել (8-9 կտոր), թրջել ջրով, թաթախել օսլայի մեջ և տապակել։ Լոլիկը խոշոր կտորներ անել, ավելացնել համեմի, սմբուկի, սոուսի, համեմունքների վրա և խառնել։ Դնել ափսեի մեջ, զարդարել քունջութով և համեմով։-0-