Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու. հավով, եգիպտացորենով և սոյայի ու մեղրի սոուսով աղցան

Թեթև աղցան «կարանտինային երեկոների» համար

ԵՐԵՎԱՆ, 25 մարտի. /Նովոստի-Արմենիա/. Վերջին ժամանակներում նոր տիպի կորոնավիրուսի շուրջ ստեղծված իրավիճակի պատճառով մարդիկ ստիպված են երկար ժամանակ անցկացնել տանը։ Իսկ դա խոհարարական ունակությունները բարելավելու  հիանալի առիթ է։

Այդ առիթով «Food&Wine» պորտալը մեկնարկում է «Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու» նյութերի շարքը, որտեղ հրապարակվելու են թեթև և ախորժելի ուտեստների բաղադրատոմսեր, որոնք ոչ միայն հեշտ է պատրաստել տնային պայմաններում, այլև չեն վնասում կազմվածքին։

Բաղադրիչներ

  • Եգիպտացորեն – բանկայի 1/2-ը
  • Հազարի տերևներ –  70 գ
  • Հավի փափկամիս –  250 գ
  • Լոլիկ – 200 գ
  • Ձիթապտուղ – բանկայի 1/2-ը
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Սոուս

  • Մեղր – 1 ճաշի գդալ
  • Կորիզներով ֆրանսիական մանանեխ – 5 ճաշի գդալ
  • Բուսայուղ – 5 ճաշի գդալ
  • Սոյայի սոուս – 2 ճաշի գդալ
  • Պրովանսյան համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հավի փափկամիսը դնել աղով համեմված եռացող ջրի մեջ, եռացնել, եփել 5 րոպե։ Վերցնել կրակից, միսն ամբողջությամբ հովացնել, կտրատել մանր խորանարդիկներով և համեմել պղպեղով (կարելի է նաև օգտագործել ջեռոցում կամ թավայում տապակած հավի միս)։

Հավի մսին ավելացնել եգիպտացորենը, կտրատած լոլիկը և ձիթապտուղը։ Լավ խառնել։ Լցնել խորը ափսեի մեջ, որի մեջ նախապես դրված են հազարի տերևները։

Խառնել սոուսի բոլոր բաղադրիչները և մատուցելուց առաջ լցնել աղցանի վրա։

Բարի ախորժակ։-0-

Share:
Թեգեր: աղցան, խոհարարական դասեր, կարանտին
Նախորդ նյութը

Գարնանային լիցքավորում. 5 ըմպելիք` «հայկական շեշտադրմամբ» իմունիտետն ամրապնդելու համար

Հաջորդ նյութը

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. նարնջով պասային կեքս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Վտանգավոր բանջարեղեն. որոնք են օսլա պարունակում և խանգարում նիհարել

post-image
Սնունդ

Պարզապես ֆանտաստիկ է. հայտնի շվեյցարացի ռեստորատոր Ռետո Մատիսը` Հայաստանի և հայկական խոհանոցի մասին (ՖՈՏՈ, ՎԻԴԵՈ)

post-image
Սնունդ

Կազմվածքի համար ամենաօգտակար և վնասակար միրգն ու հատապտուղը

post-image
Սնունդ

Պիկնիկի ժամանակն է. ամառային սենդվիչների 5 բաղադրատոմս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ
  • Hard Rock Cafe–ի թիմը ճանաչել է Հայաստանը քվեսթի միջոցով. լավաշ, Գառնի և Քարերի սիմֆոնիա (ՖՈՏՈ)

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8178

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
5227

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
4615

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
4425

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
2979

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"