Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. հայկական պիցցա ամբողջ ընտանիքի համար

Համեղագույն պիցցա «կարանտինային երեկոների» համար

ԵՐԵՎԱՆ, 1 ապրիլի./Նովոստի-Արմենիա/. Նոր տիպի կորոնավիրուսի հետ կապված սահմանափակումների պատճառով մարդիկ ստիպված են երկար ժամանակ անցկացնել տանը։ Իսկ դա ինչ-որ համեղ ուտեստ պատրաստելու և ընտանիքին ուրախացնելու լավ առիթ է ։

«Food&Wine» պորտալը շարունակում է «Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու»  նյութերի շարքը, որտեղ հրապարակվելու են թեթև և ախորժելի ուտեստների բաղադրատոմսեր, որոնք  հեշտ է պատրաստել տնային պայմաններում։ Համեղ պիցցա հենց պիցցերիայի՞ց, իհարկե հնարավոր է։

Բաղադրիչներ

Խմոր

  • 2 բաժակ ալյուր
  • 1 ճաշի գդալ բուսայուղ
  • 20 գ խմորիչ
  • 1 ճաշի գդալ աղ

Սոուս

  • 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ կամ կետչուպ
  • 2 ճաշի գդալ մայոնեզ
  • 1 ճաշի գդալ ձիթայուղ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի

Միջուկ

  • 300 գ խոզապուխտ + մի քանի կտոր բաստուրմա
  • 200 գ չեդդեր պանիր
  • 2 հատ թարմ լոլիկ
  • 15-20 հատ ձիթապտուղ

Պատրաստման եղանակը

Մեկ բաժակ գոլ ջի մեջ բացել 20 գ խմորիչը (կամ չոր խմորիչի փաթեթի 1/3-ը)։ Թողնել 10 րոպե։ Ավելացնել 1 ճաշի գդալ բուսայուղը, ամբողջը լցնել 2 բաժակ ալյուրի վրա, աղ ավելացնել։ Խմորը լավ հունցել։

Դնել խմորը յուղ քսած տապակի վրա և կողքերը հաստ ձևավորել,  դրանք պահելու են միջուկը։ Խառնել տոմատի մածուկը, մայոնեզը, ձիթայուղը և աղը։ Քսել ստացված սոուսը խմորի վրա։ Ավելացնել միջուկը և թխել պիցցան 15 րոպե՝ 220 աստիճանի տակ։

Բարի ախորժակ

Share:
Թեգեր: բաղադրատոմս, հայկական պիցցա
Նախորդ նյութը

Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու. գասպաչո

Հաջորդ նյութը

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. հայկական գաթա

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Նրբահամ քյուֆթայի յուրօրինակ բաղադրատոմս՝ ռեստորատոր Գայանե Բրեիովայից (ՖՈՏՈ)

post-image
Սնունդ

Zero waste. ի՞նչ է այն և ինչպե՞ս դարձնել խոհանոցն ավելի էկոլոգիական

post-image
Սնունդ

Ամառային մենյու. սեզոնային բանջարեղենով և մրգերով երեք բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Պատրաստում ենք դդումով համեղ մուրաբա. 3 բաղադրատոմս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8609

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6264

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5616

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5303

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3545

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"