Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. հայկական գաթա

Պատրաստեք հայկական ավանդական համեղ աղանդեր

ԵՐԵՎԱՆ, 2 ապրիլի./Նովոստի–Արմենիա/. Գաթան հայկական ամենահամեղ աղանդերն է, որը պատրաստվում է թթխմորից։ Ամեն մարզ ունի գաթայի իր տեսակը, որն առանձնանում է հիմնական բաղադրիչներով, միջուկով և պատրաստման եղանակով։

«Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու» նյութերի շարքի շրջանակում առաջարկում ենք գաթայի դասական բաղադրատոմս, որը կարելի է հեշտությամբ պատրաստել տանը։

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

  • Ալյուր – 400 գրամ
  • Սերուցքային կարագ – 250 գրամ
  • Ձու – 2 հատ + 1 սպիտակուց
  • Սոդա – 1 թեյի գդալ
  • Վանիլին – 10 գրամ
  • Թթվասեր – 250 գրամ

Միջուկի համար

  • Ալյուր – 1 բաժակ
  • Շաքարավազ – 1,5 բաժակ

Գաթայի վրա քսելու համար կպահանջվի ձվի դեղնուց` 1 հատ և կաթ` 1 ճաշի գդալ։

Պատրաստման եղանակը

Խորը թասիկի մեջ խառնել ալյուրը, սոդան, վանիլինն ու սառած կարագը, այնուհետև ձեռքով փշրել` վերածելով հատիկների։ Պատրաստի զանգվածի մեջ փոսիկ անել և ավելացնել թթվասերը, ձուն և սպիտակուցը, ամեն ինչ խառնել մինչև համասեռ, փափուկ զանգված ստանալը։

Միջուկի համար առանձին ափսեում խառնել ալյուրն ու սառած կարագը և ձեռքով փշրել, ավելացնել շաքարավազն ու վանիլինը։ Ամեն ինչ կրկին խառնել։

Պատրաստի խմորը բաժանել 3 մասի, գրտնակել շերտերով` 3 մմ բարձրությամբ, վերևում դնել միջուկը, տարածել և ռուլետի ձև տալ։

Ստացված ռուլետները կտրել խոշոր կտորներով և դնել տապակի մեջ։ Խառնել կաթն ու դեղնուցը և քսել կտորների վրա։ Թխել 25–30 րոպե` 180 աստիճանի պայմաններում։ Պատրաստի գաթան հանել ջեռոցից և թողնել հովանա։ Բարի ախորժակ։

Share:
Թեգեր: բաղադրատոմս, հայկական գաթա
Նախորդ նյութը

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. հայկական պիցցա ամբողջ ընտանիքի համար

Հաջորդ նյութը

Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու. պաստա Կարբոնարա

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Հոնը բնության աշնանային նվերն է. կիսվում ենք օգտակար հայկական մուրաբայի բաղադրատոմսով

post-image
Սնունդ

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. յուրօրինակ «Կեսար» կաղամբով

post-image
Սնունդ

Սառը քաղցրավենիք. հատապտուղներով շոկոլադե պաղպաղակի հիանալի բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Ամառային մենյու. սեզոնային բանջարեղենով և մրգերով երեք բաղադրատոմս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8720

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6479

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5872

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5416

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3766

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"