Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Մայրիկի բաղադրատոմսով․ պարզ և համեղ հայկական նախաճաշ Նազենի Հովհաննիսյանից

Թարմ կանաչուց արագ պատրաստվող թեթև նախաճաշի բաղադրատոմս

ԵՐԵՎԱՆ, 2 հունիսի․ /Նովոստի-Արմենիա/․ Հայտնի հայ հաղորդավարուհ և դերասանուհի Նազենի Հովհաննիսյանը Instagram-յան իր էջում տեսանյութ է հրապարակել, որում նա թարմ կանաչուց նախաճաշ է պատրաստում՝ մայրիկի բաղադրատոմսով։

 «Թեթև և համեղ նախաճաշ․ ուտեստ, եթե ունեք շատ կանաչի ու չգիտեք ինչ անել։ Մայրիկիս համերի հիշողություններով եմ պատրաստել։ Նա էր սիրում Բայազետցիների այս` թարխունով ու մաղադանոսով տապակած ուտեստը»,- գրել է նա։

Այս ուտեստը կարելի է ուտել ինչպես նախաճաշին, այնպես էլ ցերեկը և երեկոյան, քանի որ այն ցածր կալորիականություն ունի և հեշտ է մարսվում։

Պատրաստման համար ձեզ անհրաժեշտ է մաղադանոս, թարխուն, կանաչ սոխ, ձու, յուղ (կարելի է օգտագործել արևածաղկի ձեթ, ձիթայուղ կամ կարագ), աղ և, ցակության դեպքում, մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ։

Կանաչին պետք է մանր կտրատել, լցնել թավայի մեջ և մի փոքր տապակել՝ ավելացնելով յուղ և աղ։ Նազենին օգտագործում է մեկ հավի և երկու լորի ձու, որոնք կարելի է ինչպես առանձին հարել ափսեի մեջ և ավելացնել կանաչուն, այնպես էլ կոտրել դրանք անմիջապես թավայի մեջ։ Հետո պետք է խառնել ձուն և կանաչին և ծածկել թավան կափարիչով մինչև ուտեստի պատրաստ լինելը։-0-

View this post on Instagram

A post shared by Nazeni Hovhannisyan (@nazenihovhannisyan) on May 31, 2020 at 9:25am PDT

Share:
Թեգեր: կանաչի, Նազենի Հովհաննիսյան, նախաճաշ
Նախորդ նյութը

Իտալուհիների բարեկազմության 4 գաղտնիք կամ ինչպես պետք է ճիշտ պաստա ուտել

Հաջորդ նյութը

Ամենաօգտակար շիլան. ինչո՞ւ է նախընտրելի մանրացված վարսակի օգտագործումը վարսակի փաթիլների փոխարեն

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. հայկական գաթա

post-image
Սնունդ

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. կարտոֆիլով համեղ լազանյա

post-image
Սնունդ

Ամենաօգտակար դիետան, որը ներառվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի ոչ նյութական ժառանգություն ցանկում

post-image
Սնունդ

Նրբահամ քյուֆթայի յուրօրինակ բաղադրատոմս՝ ռեստորատոր Գայանե Բրեիովայից (ՖՈՏՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8619

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5641

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5324

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3573

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"