Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Մրգային բում. բալով և շոկոլադով դասական չիզքեյք շոգ օրվա համար

Շոկոլադե չիզքեյքը բոլոր ժամանակների աղանդերն է

ԵՐԵՎԱՆ, 20 հուլիսի./Նովոստի-Արմենիա/. Ներկայացնում ենք բալով և շոկոլադով հիանալի դասական չիզքեյքի բաղադրատոմս՝ ըստ Гастрономъ ամսագրի։

Այն բավականին հեշտ է պատրաստել, իսկ արդյունքում ստացվում է անհավանական համեղ տնական թխվածք։

Բաղադրիչներ

  • շոկոլադե կարագով թխվածքաբլիթ – 125գ
  • սերուցքային կարագ – 75գ
  • առանց կորիզի բալ մրգահյութի մեջ – 450գ
  • կաթնաշոռ – 500գ
  • շաքարավազ – 0,3 բաժակ
  • մուգ շոկոլադ – 200գ
  • օսլա – 1,5 ճաշի գդալ
  • ձու – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում պետք է բլենդերի մեջ մանրացնել թխվածքաբլիթը և սենյակային ջերմաստիճանի կարագը։ Ստացված խառնուրդը լցնել յուղ քսած թխվածքի ամանի մեջ։ Մատներով սեղմել՝ հարթեցնելով մակերեսը և 30 րոպեով դնել սառնարան։ Շոկոլադը փոքր կտորների բաժանել, դնել թասիկի մեջ և հալեցնել գոլորշու վրա։ Հալեցրած շոկոլադը վերցնել կրակի վրայից և թողնել, որ հովանա։

Հետո պտուղները հատ-հատ թաթախել օսլայի մեջ։ Կաթնաշոռը շաքարավազի հետ  խառնել հարիչով։ Շարունակելով հարելը մեկ-մեկ ավելացնել ձվերը։ Հետո զանգվածին ավելացնել հալեցրած շոկոլադը, այնուհետև՝ բալը և զգուշորեն խառնել։ Միջուկը լցնել թխելու ամանի մեջ, թեյի գդալով մակերեսին «ալիքներ» անել։ 50 րոպեով դնել մինչև 180°С տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Թողնել, որ հովանա և դնել սառնարանն առնվազն 3 ժամ։

Share:
Թեգեր: բալ, շոկոլադ, չիզքեյք
Նախորդ նյութը

Վտանգավոր բանջարեղեն. որոնք են օսլա պարունակում և խանգարում նիհարել

Հաջորդ նյութը

Թավշյա վիտամին. ինչու՞ պետք է դեղձն ավելացնել ամառային սննդակարգում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. ծաղկակաղամբ

post-image
Սնունդ

Քաղցրահամ փրկություն. ինչպես են երևանցիները փրկվում ամառվա տապից

post-image
Սնունդ

Քաղցկեղից պաշտպանող 10 մթերք

post-image
Սնունդ

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. նարինջ

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8180

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
5232

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
4626

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
4437

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
2984

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"