Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

Ազնվամորու ֆրեշի երեք հեշտ բաղադրատոմս. ներկայացնում ենք անուշաբույր հատապտղի զարմանալի հատկությունները

Հյութալի և քաղցր ազնվամորին ոչ միայն հիանալի աղանդեր է, այլև վիտամինների հարուստ աղբյուր

ԵՐԵՎԱՆ, 19  օգոստոսի./Նովոստի-Արմենիա/. Հյութալի և քաղցր ազնվամորին ոչ միայն ամառ-աշուն ժամանակահատվածի լավագույն աղանդերն է, այլև վիտամինների, հանքանյութերի և հակաօքսիդատների հարուստ աղբյուր:

Ազնվամորու տեսակները

Ազնվամորու շատ տեսակներ կան՝ սև, ծիրանագույն և ոսկեգույն, բայց կարմիրը ամենատարածվածն է: Ազնվամորու թուփն ապրում է 10-ից 20 տարի: Այս տտիպ հատապտուղները հավաքում են միայն ամռանն ու աշնան և ունեն պահպանման կարճ ժամկետ։ Այդ պատճառով ազնվամորին ավելի լավ է ուտել գնելուց անմիջապես հետո և միանգամից թփերից:

Վիտամինների հարուստ աղբյուր

Ազնվամորու մեջ հակաօքսիդատների բարձր պարունակությունը կարող է կանխել մի շարք հիվանդություններ, օգնել օրգանիզմին ազատվել թունավոր նյութերից և բարելավել ուղեղի աշխատանքը: Ազնվամորին նաև բարելավում է արյան շրջանառությունը և սրտի աշխատանքը: Այն պարունակում է զեաքսանտին, որը ֆիլտրում է լույսի վնասակար կապույտ ճառագայթները, ինչն էլ իր հերթին բարելավում է տեսողությունը:

Ազնվամորին հայ տնային տնտեսուհիների սիրված հատապտուղներից է, ովքեր սիրում են պատրաստել մուրաբաներ և կոմպոտներ ձմռան համար: Իսկ թարմ հատապտուղներից առավոտյան կարելի է արագ պատրաստել ֆրեշ կամ սմուզի:

Արագ բաղադրատոմսեր

Ներկայացնում ենք ազնվամորու ֆրեշի երեք բաղադրատոմս, որոնք շատ հեշտ է պատրաստել, պետք է պարզապես խառնել բոլոր բաղադրիչները բլենդերում ու լցնել բաժակների մեջ: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել սառույց:

Կաթով ֆրեշ

  1. կաթ – 200 մլ
  2. ազնվամորի – 150 գր
  3. շաքարավազ – 3 թեյի գդալ

Բանանով ֆրեշ

  1. բանան – 1 հատ
  2. ազնվամորի – 150 գր
  3. շաքարավազ – 2 թեյի գդալ
  4. ջուր – 250 մլ

Անանուխով ֆրեշ

  1. թարմ անանուխ – 7-10 տերև
  2. ազնվամորի – 150 գր
  3. շաքարավազ – 2.5 թեյի գդալ
  4. ջուր – 200 մլ
Share:
Թեգեր: ազնվամորի, բաղադրատոմս, ֆրեշ
Նախորդ նյութը

Հոնը բնության աշնանային նվերն է. կիսվում ենք օգտակար հայկական մուրաբայի բաղադրատոմսով

Հաջորդ նյութը

Մրգային քաղցրավենիք ամռան կեսին. պատրաստում ենք բանանով և ելակով էսկիմո

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Օղի` Չեռնոբիլից. Atomik օղու առաջին շիշն է արտադրվել օտարման գոտում

post-image
Ըմպելիք

Փարավոնների ըմպելիքը կամ կարկադե թեյի հինգ օգտակար հատկությունները

post-image
Ըմպելիք

Ամենաձմեռային խմիչքը. գլինտվեյնի վեց յուրահատուկ բաղադրատոմս

post-image
Ըմպելիք

Ինչպե՞ս սովորել գինի ընտրել

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Վերջապե′ս. #ԳԱՌուն նոր ֆուդ սեզոնը` Margaryan Business Group ռեստորանների ցանցի կողմից
  • Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)
  • MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)
  • ARARAT–ը ներկայացրել է լեգենդար կոնյակի նոր շշերն ու փաթեթավորումը
  • Գինիների կույր համտես-մրցույթ. Երևանում առաջին անգամ ընտրում են լավագույն հայկական գինիները աշխարհում ներկայացնելու համար (ՖՈՏՈ)

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
3186

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
2619

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
2518

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
2497

Վիտամինային «ռումբ» օրգանիզմի համար. հայկական հայտնի մրգերի օգտակար հատկություններն` ինֆոգրաֆիկայի տեսքով

0
1797

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"