Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Իվենթներ

Հայաստանում խորովածի ամենամյա փառատոնը հետաձգվել է, բայց այն կարելի է նշել նաև տանը․ ԷՔՍԿԼՅՈՒԶԻՎ

Փառատոնի կազմակերպիչները Food & Wine պորտալին հայտնել են այս տարի խորովածի միջազգային օրը նշելու ձևը

ԵՐԵՎԱՆ, 22 օգոստոսի․ /Նովոստի-Արմենիա/․ Խորովածի փառատոնը, որն ամեն տարի անցկացվում է Հայաստանում, այս տարի կհետաձգվի, բայց կազմակերպիչները առաջարկել են խորովածի փառատոնը տոնելու մեկ այլ միջոց:

Ինչպես Food & Wine պորտալին հայտնեց «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հասարակական կազմակերպության և միջոցառման կազմակերպիչ Սեդրակ Մամուլյանը, խորովածի փառատոնն ամեն տարի նշվում է օգոստոսի նախավերջին կիրակի օրը, բայց կորոնավիրուսային համավարակի պատճառով այդ օրը անհնար է անցկացնել միջոցառումը:

«Մենք սպասում ենք, որ իրավիճակը փոխվի, և հնարավորություն լինի զանգվածային միջոցառումներ անցկացնել, որպեսզի փորձենք սեպտեմբերի վերջին անցկացնել հաջորդ՝ 12-րդ խորովածի փառատոնը», - ասաց նա:

Մամուլյանը ցավով նշեց, որ այս տարի օգոստոսի 23-ին տոնը չի նշվի, սակայն, կոչ արեց մարդկանց իրենց տանը, ամառանոցում խորոված պատրաստել և միանալ թեմատիկ ֆլեշմոբին ՝ #խորովածիմիջազգայինօր հեշթեգի ներքո:

Նա հիշեցրեց, որ օգոստոսի նախավերջին կիրակին արդեն հինգ տարի է, ինչ Խորովածի միջազգային օր է համարվում, և Ախթալան հռչակվել է խորովածի համաշխարհային մայրաքաղաք:

«Համեմատած աշխարհի բոլոր այն վայրերի, որտեղ խորովածի փառատոն է անցկացվում, իսկ դրանք շատ են, Ախթալան ունի խորքային արմատներ և հին պատմություն», - բացատրեց կազմակերպիչը քաղաքի ընտրությունը:

Ըստ նրա, իրենք շատ հարցեր են ստանում փառատոնի վերաբերյալ, քանի որ միջոցառմանը սպասողները և շահառուները ամեն տարի ավելի են շատանում։

«Հատկապես Ախթալայի շրջանի մեր հայրենակիցները ամեն տարի անհամբերությամբ սպասում են այս իրադարձությանը, քանի որ նրանք դրա ուղղակի շահառուներն են», - շեշտեց Մամուլյանը:

Կազմակերպիչն ասաց, որ եթե այս տարի հաջողվի փառատոնն անցկացնել, ապա այն կիրականացվի դասական ձևաչափով, ներառյալ գեղարվեստական ​​մասը, ժողովրդական արվեստը, մրցույթները, հատուկ հյուրերը և շատ ավելին: -0-

Share:
Թեգեր: խորոված, փառատոն
Նախորդ նյութը

Մի բաժակ կարմիր գինի երկարակեցության համար. 10 փաստ գինու օգտակարության մասին

Հաջորդ նյութը

Ինչո՞վ է օգտակար դեղձը և ինչպես բուրավետ կոմպոտ պատրաստել ձմռան համար (ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Իվենթներ ,  Սնունդ

Համի հրավառություն Հայաստանում. աշխարհի լավագույն շեֆ խոհարարներից մեկի՝ Մեդս Ռեֆսլունդի միշլենյան գաստրոշոուն (ՖՈՏՈ)

post-image
Իվենթներ

«Նովոստի–Արմենիա» գործակալությունը գործարկում է Digital մրցույթ Հայաստանի առաջատար բուհերի հետ համատեղ

post-image
Իվենթներ

«Նովոստի–Արմենիա» գործակալությունը գործարկել է նոր հատուկ նախագիծ` Food&Wine

post-image
Իվենթներ

Գունեղ շոու Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում. «կույր համ» և պիցցա–ակրոբատիկա

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8611

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6268

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5624

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5312

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3550

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"