Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

Գլյասե սուրճ ֆրանսիական ձևով. հայտնի ամառային ըմպելիքի պատրաստման գաղտնիքները

Ներկայացնում ենք կատարյալ «Գլյասեի» պատրաստման գաղտնիքները

ԵՐԵՎԱՆ, 14 սեպտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. Հայերի մոտ սուրճի հանդեպ սերը, կարծես, արյան մեջ լինի։ Հայաստանում սուրճ խմում են առավոտյան, ճաշին, երեկոյան և անգամ քնելուց առաջ։ Հայաստանցուն հյուրընկալած յուրաքանչյուր հյուր օրվա որ ժամին էլ լինի պարզապես պարտավոր է վայելել բուրավետ սև սուրճ` մի կտոր թարմ գաթայով կամ փախլավայով։

Հայկական սրճարաններում և ռեստորաններում այս շոգ օրերին տարածված է նաև «Գլյասե» սուրճը։

Ի դեպ, այս ըմպելիքի հայրենիքը Ֆրանսիան է։ «Գլյասե» թարգմանաբար նշանակում է սառցե կամ սառեցված։ Կան գլյասեի տեսակներ, որոնց դեպքում պետք է օգտագործել տաք սուրճի և սառցե պաղպաղակի հակադրությունը։

«Горячая чашка» հրատարակությունը ներկայացնում է կատարյալ «Գլյասեի» պատրաստման գաղտնիքները։

Թարմ սուրճ

Հնարավորության դեպքում օգտագործեք թարմ, բնական սուրճ, որը պատրաստված է սրճեփում կամ ջազվեում։ «Գլյասե» կարելի է պատրաստել նաև լուծվող սուրճով։

Պաղպաղակ

«Գլյասեի» համար ավելի հարմար է դասական պլոմբիրը` առանց համային հավելումների։ Սակայն եթե ուզում եք փորձարկումներ անել և սուրճին փոխանցել ավելի հագեցած և հետաքրքիր համ, կարելի է փորձել կրեմ–բրյուլե, վանիլային, շոկոլադե կամ կարամելային պաղպաղակ։

Սերուցք

Հեշտ է օգտագործել հարած սերուցք, որը վաճառվում է բալոններով։ Սակայն ըմպելիքի համային հատկություններն ավելի խորացնելու համար կարելի է բլենդերում հարել սառնարանում նախօրոք սառեցված 30%–ից ավել յուղայնության սերուցքը, որը կարելի է սառնարանում պահել երկու օր։

Համային հավելումներ

Որպես հավելում գլյասեում հաճախ օգտագործում են տարբեր սիրոպներ` շոկոլադե, կարամելային, վանիլային կամ ցանում են շոկոլադե փշուրներ, կակաո, քերած ընկույզ, կարամելի կտորներ կամ մանրացված գունավոր սառույց։

Դասական գլյասեի բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

  • 1 բաժակ թարմ պատրաստված սուրճ
  • 100–150 գրամ պաղպաղակ
  • 2 ճաշի գդալ շոկոլադի սիրոպ
  • 2 ճաշի գդալ հարած սերուցք
  • մի փոքր կակաո կամ քերած շոկոլադ

Պատրաստման եղանակը

Եփեք սև սուրճն ու թողեք, որ սառչի։ Վերցրեք երկար բաժակ, մեջը դրեք պաղպաղակի գնդիկները և ավելացրեք շոկոլադի սիրոպը։ Ավելացրեք սուրճն ու սերուցքը։ Վերջում ըմպելիքի վրա ցանեք կակաո կամ քերած շոկոլադ։

Վայելեք...

Share:
Թեգեր: բաղադրատոմս, գլյասե սուրճ, պաղպաղակ
Նախորդ նյութը

Աշնան լավագույն աղանդերը. դարչինով և խնձորով նրբահամ թխվածք

Հաջորդ նյութը

Ի՞նչ է սպասվում հայկական տուրիզմին կորոնավիրուսից հետո, և ե՞րբ հնարավոր կլինի մեկնել արտերկիր (ԷՔՍԿԼՅՈւԶԻՎ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Մանր վնասատու. հայկական խաղողին լուրջ վտանգ է սպառնում

post-image
Ըմպելիք

Հայաստանը համաշխարհային գինեգործական մարգարիտ է

post-image
Ըմպելիք

«Արմենիա Վայն»-ում տոնում են տարեցների միջազգային օրը

post-image
Ըմպելիք

Գինիների կույր համտես-մրցույթ. Երևանում առաջին անգամ ընտրում են լավագույն հայկական գինիները աշխարհում ներկայացնելու համար (ՖՈՏՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8601

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6249

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5604

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5295

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3528

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"