ԵՐԵՎԱՆ, 10 հունիսի./Նովոստի–Արմենիա/. Ամռանը սնվելու լավագույն տարբերակներից է բանջարեղենային աղցանը, որը ոչ միայն պարունակում է վիտամիններ, այլև շատ արագ է պատրաստվում։ Ավոկադոյով աղցանը ձեզ կհաղորդի էներգիա, բացի այդ այն շատ օգտակար է օրգանիզմին։
Ի դեպ, աղցանի համար պարտադիր պետք է հասած ավոկադո։ Պատրաստելուց առաջ այն պետք է կեղևհան անել ու հեռացնել կորիզը։
Բաղադրիչներ
- 4 փոքր լոլիկ
- 2 ավոկադո
- սպանախի տերևներ
- ½ կարմիր սոխ
- ½ մաղադանոս
- 2 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
- աղ` ըստ ճաշակի
- աղացած սև պղպեղ` ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խոշոր կտորներով կտրատել լոլիկն ու ավոկադոն, սոխը` բարակ շերտերով։ Ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը, բուսայուղը, կիտրոնի հյութը, աղը, պղպեղն ու լավ խառնել Բարի ախորժակ