Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. սնկով համեղ կրեմապուր

Սխտորը, փոքր քանակությամբ կարտոֆիլը, չորացրած խոտաբույսերն ապուրին հաղորդում են անուշ բույր

Այսօր կներկայացնենք ախորժելի սնկով կրեմապուր:

Ապուրը սխտորով հիանալի տարբերակ է: Այն տաքացնող, թեթև ճաշատեսակ է, որը շատ հեշտ է պատրաստել: Սխտորը, փոքր քանակությամբ կարտոֆիլը, չորացրած խոտաբույսերն ապուրին հաղորդում են անուշ բույր:

Բաղադրիչներ

  • շամպինիոն– 600 գրամ
  • կարտոֆիլ– 300 գրամ
  • սխտոր– 3-4 պճեղ
  • ձիթապտղի յուղ – 1 ճաշի գդալ
  • կարագ-1-2 ճաշի գդալ
  • ալյուր- 1 ճաշի գդալ
  • արգանակ կամ ջուր - 0,8-1 լիտր
  • աղ, սև պղպեղ`ըստ ճաշակի
  • չորացրած ուրց- 1-2 ճաշի գդալ
  • մաղադանոս - 0.25 փունջ (մատուցման համար)
  • սոյայի սոուս - 1-2 թեյի գդալ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը

Կաթսայի մեջ տաքացնել 1 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղը, և ավելացնել փոքր կտորներով կտրատած սունկը:

Խառնելով ՝ տապակել սնկերը բարձր կրակի վրա 10-15 րոպե, մինչև դուրս եկած հյութը գրեթե ամբողջությամբ գոլորշիանա: Ավելացնել 1-2 ճաշի գդալ կարագ և 3-4 կտոր մանր կտրատած սխտոր: Տապակել խառնուրդը 1-2 րոպե, մինչև սխտորի հոտը սկսեք զգալ:

Կաթսայի մեջ ավելացնել 1 ճաշի գդալ ալյուր և տապակել ևս 1-2 րոպե: Ավելացնել կարտոֆիլը, լցնել ջուրը կամ արգանակը: Ավելացնել աղ, սև պղպեղ և չորացրած խոտաբույսեր`ըստ ճաշակի:

Ապուրը եփել 12-15 րոպե, մինչև կարտոֆիլը փափկի:

Այնուհետև անջատել կրակը և բաղադրիչներն անցկացնել բլենդերով մինչև դառնա խյուս:

Կրկին ավելացնել սև պղպեղ, աղ կամ սոյայի սոուս՝ ըստ ցանկության: Վերջում ավելացնել 2-3 պտղունց մանր կտրատած մաղադանոս:

Սսնկով և սխտորով համեղ ու հյութալի ապուրը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Share:
Թեգեր: կրեմապուր, սունկ, օրվա բաղադրատոմս
Նախորդ նյութը

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. յուրօրինակ «Կեսար» կաղամբով

маринованная рыба
Հաջորդ նյութը

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. մարինացված ձուկ գազարով

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Ամանորյա ամենահամեղ ու յուրօրինակ թխվածքի 3 բաղադրատոմսեր

post-image
Սնունդ

Հայկական լավաշը «Լավագույն հաց» թոփ–50–ում է. CNN

post-image
Սնունդ

Սննդի միջոցով ուղեղի աշխատանքը բարելավելու 5 միջոց

post-image
Սնունդ

5 զույգ մթերք, որոնք ավելի օգտակար են միասին

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8601

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6249

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5604

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5295

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3526

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"