Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. ինչպե՞ս պատրաստել համեղ «Շարլոտկա» տանը

Մմմմմ, համեղ է…ներկայացնում ենք խնձորով դասական «Շարլոտկայի» պատրաստման պարզ բաղադրատոմս

«Շարլոտկայի» պատրաստման շատ եղանակներ կան, խնձորի փոխարեն երբեմն օգտագործում են այլ մրգեր ու հատապտուղներ:

Սակայն թխվածքի մեջ խմորի և անուշաբույր խնձորի դասական համադրությունը ստեղծում է գրեթե կատարյալ համային որակներ:

Այսօր ձեզ կներկայացնենք խնձորով դասական «Շարլոտկայի» պատրաստման պարզ բաղադրատոմս:

Բաղադրիչներ

  • ձու-2 հատ
  • շաքարավազ -130-150 գրամ
  • թթվասեր-100 գրամ
  • սերուցքային կարագ-100 գրամ
  • ալյուր-130 գրամ
  • մեծ խնձոր-2-3 հատ
  • խմորիչ – 10 գրամ
  •  դարչին -1 թեյի գդալ (ըստ ճաշակի)

Պատրաստման եղանակը

Preparation of apple pie at home. Homemade pastries with apples and nuts. Sweet dessert apples baked.

Ձուն հարել շաքարավազի հետ մինչև փրփրի: Ավելացնել թթվասերն ու հալեցրած կարագը: Հետո շարունակել գդալով խառնել: Ապա ավելացնել ալյուրն ու խմորիչը: Խառնել այնքան, մինչև միատարր զանգված դառնա:

Խնձորը կեղևահան անել, կտրատել մանր կտորների ու ավելացնել խմորի մեջ` վրան լցնելով դարչին, խառնել։

Մմմմմմ, համեղ է...ներկայացնենք խնձորով դասական «Շարլոտկայի» պատրաստման պարզ բաղադրատոմս

 Տապակին կարագ քսել ու տեղափոխել խնձորներով խմորը տապակի մեջ:

Թխել 25-30 րոպե 180 աստիճանի պայմաններում:

Թթվասերով և կարագով համեղագույն «Շարլոտկան» պատրաստ է: Բարի ախորժակ

Share:
Թեգեր: «Շարլոտկա», խնձոր, օրվա բաղադրատոմս
маринованная рыба
Նախորդ նյութը

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. մարինացված ձուկ գազարով

Հաջորդ նյութը

Առատություն և առատաձեռնություն. գինու փորձագետ Վերոնիկա Ջոյ Ռոգովը` հայկական ռեստորանների մասին

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Հայկական ընկերությունը պատրաստվում է նվաճել Ուկրաինայի food շուկան

post-image
Սնունդ

Ձիթապտղի 4 կարևոր հատկությունները, որոնց մասին դուք անգամ չեք էլ կռահել

post-image
Սնունդ

Առողջ սնունդ գուրմանների համար. ավոկադոյով ամառային աղցան

post-image
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու. հավի մսով և բանջարեղենով ֆունչոզա

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8611

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6268

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5624

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5312

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3550

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: support[email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"