Սմուզին խիտ ըմպելիք է, որը պատրաստվում է բլենդերի մեջ հատապտուղների և մրգերի խառնուրդից`կաթ կամ ջուր ավելացնելով:
Անունը գալիս է անգլերեն smooth բառից, որը թարգմանվում է որպես «փափուկ, հարթ, հաճելի»: Կարող եք պատրաստի գնել կամ պատրաստել սմուզի տանը:
Պատրաստելու համար օգտագործվում են բանջարեղեն, հատապտուղներ և մրգեր: Սովորաբար կաթն օգտագործվում է որպես լրացուցիչ մթերք, ինչպես նաև ընկույզը, մեղրը, կանաչ թեյը, հյութերը, օշարակներ և այլն: Այս խիտ կոկտեյլը իր օգտակար հատկություններով կարող է համեմատվել թարմ բանջարեղենի, մրգերի և այլ բնական մթերքների հետ:
Այսօր ձեզ կներկայացնենք արագ ու հեշտ պատրաստվող խնձորի սմուզին:
Բաղադրիչներ
- խնձոր-1 հատ
- նեխուր-1 ցողուն
- կիվի-2 հատ
- ջուր կամ կաթ- 2-3 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Մաքրել և կտրատել բանջարեղենը և մրգերը փոքր կտորների: Կտրատված մթերքները լցնել բլենդերի մեջ և հարել: Ավելացնել ջուրը կամ կաթը, և նորից մի քանի վայրկյան հարել:
Վիտամիններով հարուստ սմուզին պատրաստ է:
Լցնել ըմպելիքը բաժակների մեջ, թողնել փոքր-ինչ սառչի և մատուցել: Անուշ լինի