Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Ամենահամեղ սպագետիի թոփ 3 բաղադրատոմսերը

Food&Wine-ը այսօր ձեզ համար առանձնացրել է սպագետիի պատրաստման 3 ամենահամեղ տարբերակները:

Սպագետին պարզապես երկար վերմիշել չէ, այն մակարոնի հատուկ տեսակ է: Բարակ սպագետին անվանում են «սպագետտի», իսկ ավելի հաստ սպագետին՝ «սպագետտոնի»:

Այն ուտում են տարբեր համեմունքներով, բայց առավել հաճախ` քերած պանրով ​​և տոմատի մածուկով:

Սպագետիի հայրենիքը Իտալիան է, այն լայնորեն օգտագործվում է իտալական խոհանոցում, հաճախ մատուցվում է տոմատի սոուսով: Սակայն բավական երկար ժամանակ է, ինչ հայկական խոհանոցում ևս սպագետիից տարբեր ուտեստներ են պատրաստում:

Սպագետի ֆետա պանրով և լոլիկով

Այս ուտեստի գլխավոր բաղադրիչները չերի լոլիկն ու ֆետա պանիրն են։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • սպագետի – 120 գրամ
  • ֆետա պանիր –  100 գրամ
  • չերի լոլիկ – 15 հատ
  • ձիթայուղ – 1 ճաշի գդալ
  • ծիտրոն՝ ըստ ճաշակի
  • աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ջեռոցի տարայի հատակին մի փոքր ձիթայուղ քսել, այնուհետև դնել ֆետան և լոլիկը:

Պանրի և լոլիկի վրա կրկին մի փոքր ձիթայուղ ցանել, համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել ծիտրոնը։ Լոլիկը և պանիրը տեղափոխել180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ մոտ 15-20 րոպե մինչև պանիրը փափկի և լոլիկի կեղևը դուրս գա։

Մինչև լոլիկն ու պանիրը տապակվում են, եփել սպագետին աղի ջրի մեջ: Պատառաքաղով տրորել ֆետան, խառնել լոլիկի հետ:

Պանիրն ու լոլիկը եփելուց հետո հանել ծիտրոնը, այն արդեն անհրաժեշտ չէ։ Խորհուրդ է տրվում կեղևահան անել լոլիկը։ Պատառաքաղով տրորել ֆետան և խառնել լոլիկի հետ; Բուրավետ սոուսը պատրաստ է։ Մնում է միայն ավելացնել սպագետին։

Բարի ախորժակ…

Սպագետի բոլոնեզ սոուսով և աղացած մսով

Սպագետին բոլոնեզ սոուսով և աղացած մսով շատ համեղ ու պարզ ուտեստ է։

Այն կարելի պատրաստել, և երեկոյան ընտանիքի անդամներին համեղ ընթրիք մատուցել:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • կարմիր գինի – 150 մլ
  • կետչուպ – 100 մլ
  • լոլիկ – 800 գրամ
  • չորացրած ռեհան – 1 թեյի գդալ
  • չորացրած օրեգանո – 1 թեյի գդալ
  • դափնու տերև – 1 հատ
  • սպագետի – 350 գրամ
  • պարմեզան՝ վերջում ավելացնելու համար
  • ձիթայուղ – 1 ճաշի գդալ
  • գազար – 1 հատ
  • գլուխ սոխ – 1 հատ
  • աղացած տավարի միս – 400 գրամ
  • սխտոր- 2 պճեղ

Պատրաստման եղանակը

Նախ պետք է տապակել աղացած միսը, ավելացնել կտրատած սոխն ու գազարը և շարունակել տապակել մինչև բանջարեղենը փափկի: Լցնել գինին, ավելացնել չորացրած խոտաբույսերն ու սպասել մինչև հեղուկը կիսով չափ գոլորշիանա:

Այնուհետև ավելացնել կետչուպն ու կտրատած լոլիկը: Եռացնել և պակասացնել կրակը, շարունակել եփել ցածր կրակի վրա կափարիչը կիսափակ վիճակում 35-45 րոպե, մինչև սոուսը թանձրանա: Այնուհետև հանել դափնու տերևը և համեմել ըստ ճաշակի:

Ավելացնել սոուսը թարմ եփած սպագետիի վրա ու մի փոքր քերած պարմեզան ցանել:

Բարի ախորժակ…

Սպագետի աղացած մսով և լոբով

Եթե ​​ձեր ընտանիքում կան սպագետիի սիրահարներ,  ապա այս բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ: Ճաշատեսակը պատրաստվում է բավականին պարզ և երկար ժամանակ չի խլում։ Այն շատ հագեցնող է ու համեղ:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • աղացած տավարի միս – 400 գրամ
  • գլուխ սոխ – 1 հատ
  • գազա – 1 հատ
  • սխտոր – 1 պճեղ
  • սպիտակ լոբի – 250 գրամ
  • աղ, պղպեղ
  • բուսայուղ – 2 ճաշի գդալ
  • մաղադանոս – մի քանի ճյուղ
  • փակած լոլիկ սեփական հյութով
  • սպագետի –150 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Մաքրել, լվանալ, չորացնել բանջարեղենը: Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, տապակել մանր կտրատած սոխն ու քերած գազարը 2-3 րոպե:

Տապակի մեջ ավելացնել աղացած միսը: Պարբերաբար խառնել մոտ 10 րոպե` փայտե գդալով կոտրելով մսի գնդիկները:

Տավարի մսին ավելացնել լոլիկն իր հյութով, լցնել մի բաժակ ջուր, ծածկել տապակը կափարիչով, եփել ևս 10 րոպե ցածր կրակի վրա:

Երբ սոուսը զգալիորեն թանձրանա, ավելացնել լոբին, սխտորը և համեմել աղով ու պղպեղով: Համտեսել, եթե այն շատ թթու թվա, կարելի է ավելացնել մի պտղունց շաքարավազ: Սոուսը եփել ևս 5 րոպե:

Միաժամանակ եփել սպագետին, որից հետո տեղափոխել սոուսով տապակի մեջ:

Աղացած մսով ու լոբով սպագետին պատրաստ է: Տեղափոխեք պատրաստի ուտեստը ափսեի մեջ և հրավիրեք ձեր ընտանիքի անդամներին սեղանի շուրջ:

Բարի ախորժակ…

Share:
Նախորդ նյութը

Խաշի սեզոնը բացված է. ամենահամեղ խաշի բաղադրատոմսը

апельсин
Հաջորդ նյութը

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. նարինջ

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Տավարի մսով խինկալիի համեղ բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Ամանորյա համեղ ու տարբերվող մսային ճաշատեսակներ

post-image
Սնունդ

Հավի լյարդից պարֆե. Ջեյմի Օլիվերի բաղադրատոմսը

post-image
Սնունդ

ԹԵՍՏ. Նյոկկի, Սևիչե կամ Տարտյուֆո. գուշակեք ճաշատեսակի անվանումը, որը նույնիսկ դժվար է արտաբերել

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8612

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6270

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5626

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5313

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3551

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"