Բալի վարենիկները և՛ հիմնական ուտեստ է, և՛ աղանդեր: Բացի այդ, սննդաբանները նշում են, որ բալը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար։
Խմորի համար
ջուր-200 մլ
աղ- ½ թեյի գդալ
բուսայուղ-1 ճաշի գդալ
ալյուր-350 գրամ
Լցոնի համար
սառեցված բալ – 400 գրամ
շաքարավազ-100 գրամ
Սոուսի համար
սառեցված բալ-100 գրամ
օսլա-1 թեյի գդալ
շաքարավազ-3 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը աղով մաղել թասիկի մեջ և ենտրոնում խորը փոս անել: Փոսի մեջ աստիճանաբար ջուր լցնել, այնուհետև ավելացնել բուսայուղը: Հունցել մինչև միատարր, առաձգական խմոր դառնա: Խմորը փաթաթել բարակ թաղանթի մեջ և թողնել 30-40 րոպե։

Խմորը ալյուրապատ մակերեսի վրա գրտնակել 2 մմ հաստությամբ շերտով։ Բաժակով խմորից 6 սմ տրամագծով շրջանակներ կտրել, յուրաքանչյուր շրջանակի վրա դնել 2-3 բալ և մի փոքր շաքարավազ ավելացնել։ Ծայրերն ամուր իրար միացնել:

Սոուսի համար կաթսայի մեջ խառնել բալը, օսլան և շաքարավազը, եռացնել և մարմանդ կրակի վրա եփել 5-7 րոպե։ Վարենիկները 5-7 րոպե եփել աղաջրի մեջ մինչև փափկի։

Մատուցել սոուսի հետ։

Բարի ախորժակ