Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Բալի վարենիկներ. լեգենդար ուտեստի դասական բաղադրատոմս

Պարզ, բայց շատ համեղ ուտեստի բաղադրատոմս

Բալի վարենիկները և՛ հիմնական ուտեստ է, և՛ աղանդեր: Բացի այդ, սննդաբանները նշում են, որ բալը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար։

Խմորի համար

ջուր-200 մլ

աղ- ½ թեյի գդալ

բուսայուղ-1 ճաշի գդալ

ալյուր-350 գրամ

Լցոնի համար

սառեցված բալ – 400 գրամ

շաքարավազ-100 գրամ

Սոուսի համար

սառեցված բալ-100 գրամ

օսլա-1 թեյի գդալ

շաքարավազ-3 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը աղով մաղել թասիկի մեջ և ենտրոնում խորը փոս անել: Փոսի մեջ աստիճանաբար ջուր լցնել, այնուհետև ավելացնել բուսայուղը: Հունցել մինչև միատարր, առաձգական խմոր դառնա: Խմորը փաթաթել բարակ թաղանթի մեջ և թողնել 30-40 րոպե։

Խմորը ալյուրապատ մակերեսի վրա գրտնակել 2 մմ հաստությամբ շերտով։ Բաժակով խմորից  6 սմ տրամագծով շրջանակներ կտրել, յուրաքանչյուր շրջանակի վրա դնել 2-3 բալ և մի փոքր շաքարավազ ավելացնել։ Ծայրերն ամուր իրար միացնել:

Սոուսի համար կաթսայի մեջ խառնել բալը, օսլան և շաքարավազը, եռացնել և մարմանդ կրակի վրա եփել 5-7 րոպե։ Վարենիկները 5-7 րոպե եփել աղաջրի մեջ մինչև փափկի։

P

Մատուցել սոուսի հետ։

Delicious dumplings with cherries and jam.

Բարի ախորժակ

Share:
Թեգեր: բալի վարենիկներ, բաղադրատոմս
Նախորդ նյութը

Պատրաստում ենք դդումով համեղ մուրաբա. 3 բաղադրատոմս

яблоки
Հաջորդ նյութը

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. խնձոր

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ` առանց տնից դուրս գալու. հայկական գաթա

post-image
Սնունդ

Թավշյա վիտամին. ինչու՞ պետք է դեղձն ավելացնել ամառային սննդակարգում

post-image
Սնունդ

Պարզապես ֆանտաստիկ է. հայտնի շվեյցարացի ռեստորատոր Ռետո Մատիսը` Հայաստանի և հայկական խոհանոցի մասին (ՖՈՏՈ, ՎԻԴԵՈ)

post-image
Սնունդ

Խոհարարական դասընթացներ՝ առանց տնից դուրս գալու. գասպաչո

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8180

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
5232

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
4626

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
4437

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
2984

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"