Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

«Սնիկերսի հեղինակները, կարծում եմ՝ օգտվել են հենց մեր ազգային խոհանոցից». Սեդրակ Մամուլյան (ՎԻԴԵՈ)

Հայկական խոհանոցի նրբությունների մասին ենք խոսել «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ–ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանի հետ

Հայկական ազգային խոհանոցը եզակի է իր ուտեստներով և համեղ բաղադրատոմսերով:

Եվ չնայած ժամանակները փոխվել են, սակայն շատ կերակուրների պատրաստման եղանակներ գրեթե չեն փոխվել։

Հայկական խոհանոցնում առանձնահատուկ տեղ ունեն հացահատիկավորներից պատրաստված կերակրատեսակները:

Դեռ հնուց հայերը ձավարից հարյուրավոր ուտեստներ էին պատրաստում, զարմանալի է, բայց պատրաստում էին նույնիսկ քաղցրավենիք:

Հայկական խոհանոցն առանձնանում է, քանի որ մեր դեմքն ու դիմագիծը ձևավորվում է հենց ազգային խոհանոցից:

Հայկական խոհանոցի նրբությունների մասին ենք խոսել «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման»  ՀԿ–ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանի հետ։ Մանրամասները՝ տեսանյութում:

Share:
Թեգեր: ավանդույթներ, հայկական խոհանոց, Սեդրակ Մամուլյան
Նախորդ նյութը

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. դդում

Hard Rock Cafe
Հաջորդ նյութը

Հայտնի Hard Rock Cafe բրենդը սրճարան կբացի Երևանում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Հայկական լավաշը «Լավագույն հաց» թոփ–50–ում է. CNN

post-image
Սնունդ

MBG Hospitality ընկերության 6 հայտնի ռեստորանները ժամանակավորապես փակվում են կորոնավիրուսի պատճառով

post-image
Սնունդ

Դդմիկից պատրաստվող 3 ամենաարագ և սննդարար ուտեստները թեթև սնվելու համար

post-image
Սնունդ

Ամենաօգտակար դիետան, որը ներառվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի ոչ նյութական ժառանգություն ցանկում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8611

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6270

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5624

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5312

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3551

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"