Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Ամանորին ընդառաջ. 3 ամենահամեղ ու յուրօրինակ աղցանների բաղադրատոմսերը (ՖՈՏՈ)

Ամանորին տնային տնտեսուհիները միշտ փորձում են զարմացնել իրենց ձեռքով պատրաստված համեղ ճաշատեսակներով, մենք էլ որոշեցինք օգնել նրանց այդ հարցում ու ներկայացնում ենք 3 ամենահամեղ ու յուրօրինակ աղցանների բաղադրատոմսերը

Առջևում Ամանոր է, արձակուրդներ, որոնք լի են հաճելի և ուրախ պահերով, հանդիպումներով ու շատ համեղ ուտեստներով:

Ամանորին տնային տնտեսուհիները միշտ փորձում են զարմացնել իրենց ձեռքով պատրաստված համեղ ճաշատեսակներով, մենք էլ որոշեցինք օգնել նրանց այդ հարցում ու ներկայացնում ենք  3 ամենահամեղ ու  յուրօրինակ  աղցանների բաղադրատոմսերը:

Աղցան «Վագրիկ»

салат Тигренок
Լուսանկարը` njam.do.am–ից

2022թ.–ը Սև ջրային վագրի տարի է։ Առաջարկում ենք պատրաստել տարվա խորհրդանիշի պատկերով աղցան, որը կգեղեցկացնի ձեր ամանորյա սեղանը:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • կարտոֆիլ - 2 հատ
  • գազար - 1 հատ
  • հավի կրծքամիս- 100 գրամ
  • մարինացված վարունգ - 2 հատ
  • կարմիր սոխ - 0.5 հատ
  • ձու - 2 հատ
  • պինդ պանիր - 30 գրամ
  • մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի

Ձևավորման համար

  • եփած երշիկ
  • ձիթապտուղ - 8-10 հատ

Պատրաստման եղանակը

Հավի կրծքամիսը եփել աղաջրի մեջ: Խաշել գազարը, կարտոֆիլն ու ձուն, թողնել մի փոքր սառչի և մաքրել։

Քերիչով անցկացնել կարտոֆիլը, լցնել ափսեի մեջ՝ փորձելով վագրիկի գլխի տեսք ստանալ, ավելացնել մի փոքր աղ և մայոնեզ, ապա մանր կտրատել հավի միսն ու թթու վարունգը։

Կարտոֆիլի վրա լցնել մանր կտրատած հավի միսն ու մայոնեզ ավելացնել։ Այնուհետև լցնել կտրատած վարունգը:

Հաջորդ շերտով ավելացնել մանր կտրատած սոխը, կրկին մայոնեզ ավելացնել։ Ձվի դեղնուցն առաձնացնել սպիտակուցից, դեղնուցն անցկացնել քերիչով։ Պանիրը ևս անցկացնել քերիչով և խառնել դեղնուցի հետ։

Սոխի վրա ավելացնել պանրի ու դեղնուցի խառնուրդը, ապա քերիչով անցկացնել եփած գազարը։ Աղցանը բոլոր կողմերից պատել գազարով։ Մանր կտրատել ձիթապտուղները և քերիչով անցկացնել ձվի սպիտակուցը:

Հիմա աղցանը զարդարելու պահն է։ Ձիթապտղի մի մասից պատրաստել վագրիկի ականջներն ու քիթը: Իսկ մռութն ու աչքերը պատրաստել ձվի սպիտակուցից, լեզուն` եփած երշիկի կտորից, աչքերի բիբերը՝ ձիթապտղից, բեղիկներն էլ` պանրից։

Համեղ ու տոնական «Վագրիկը» պատրաստ է։ Բարի ախորժակ

Աղցան «Մանդարին»

салат мандарин
Լուսանկարը` 1000.menu–ից

Ամանորին մանդարինով ոչ մեկին չես զարմացնի: Բայց ի՞նչ կլինի, եթե դա միրգ չէ, այլ հյութեղ, վառ ու յուրօրինակ աղցան՝ հավի փափկամսով ու պանրով:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • գազար - 3 հատ
  • հավի փափկամիս - 1 հատ
  • պանիր - 60 գրամ
  • ընկույզի միջուկ - 60 գրամ
  • մայոնեզ - 3 ճաշի գդալ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • չորացրած մեխակ - 4-6 հատ

Պատրաստման եղանակը

Գազարն ու հավի փափկամիսը նախապես եփել: Եփած գազարը մաքրել, և անցկացնել մանր քերիչով:  Գազարի վրա ավելացնել 1.5 ճաշի գդալ մայոնեզ, աղ և խառնել։

Եփած հավի փափկամիսը կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել բլենդերի մեջ։ Ապա ավելացնել ընկույզը և մանրացնել մոտ 3 րոպե: Մանրացված զանգվածը լցնել խորը տարայի մեջ, ավելացնել մայոնեզ, աղ, աղացած սև պղպեղը և լավ խառնել:

Պանիրը կտրել խորանարդիկներով: Հավի փափկամսի և ընկույզի զանգվածից փոքր ու տափակ շրջանակներ ստանալ և մեջտեղում դնել պանրի խորանարդիկն ու գնդիկ դարձնել: Այնուհետև մանրացված գազարով զանգվածը տափակացնել և կլորացնել, մեջտեղում դնելով հավի մսով պատրաստված գնդիկը, այնուհետև այդ զանգվածը կրկին կլորացնել հաղորդելով մանդարինի տեսք։

Մանդարինի աղցանը պահել սառնարանում։ Մատուցելիս յուրաքանչյուր մանդարինի գլխիկին չորացրած մեխակ դնել, որպեսզի մրգի տեսք ստանա և զարդարել թարմ կանաչեղենով:

Աղցան «Եղևնիներ»

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • սունկ - 10 հատ
  • ձու - 1հատ
  • կանաչ սոխ - 15 գրամ
  • գլուխ սոխ -1 հատ
  • աղ, սև պղպեղ
  • բուսայուղ - 2 ճաշի գդալ
  • կարագ - 1 թեյի գդալ գդալ
  • պանիր - 50 գրամ
  • սամիթ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ձուն նախապես խաշել և թողնել սառը ջրի մեջ, որպեսզի հետո ավելի հեշտ լինի կեղևազրկել։ Սոխը հնարավորինս մանր կտրատել։ Շամպինյոնների «ոտիկն» այնպես հեռացնել վերևի հատվածից, որ վերջինս չվնասվի ու զամբյուղիկ դառնա:

Բուսայուղի մեջ տապակել սոխն ու շամպինյոնի կտրատած «ոտիկները», ընթացքում համեմել աղով և պղպեղով: Վերցնել կրակի վրայից, զանգվածին ավելացնել մանր կտրատած ձուն, քերած պանիրը և մանր կտրատած կանաչ սոխը։

Ստացված խառնուրդով լցոնել շամպինյոնների զամբյուղիկները, տեղափոխել տապակի մեջ և դնել ջեռոցը 10 րոպեով 200 աստիճան ջերմաստիճանում։

Լցոնած սնկերին մայոնեզ ավելացնել և զարդարել սամիթով։

Կարմիր պղպեղի և պանրի շերտերն աստղաձև կտրատել ու ատամի փայտիկներով ամրացնել շամպինյոններին: Ախորժելի եղևնիները պատրաստ են։

Բարի ախորժակ

Share:
Թեգեր: Ամանոր, բաղադրատոմսեր, յուրօրինակ աղցաններ
Նախորդ նյութը

Թայական խոհանոցից մինչև Hard Rock Cafe Yerevan. Food Republic-ի հիմնադիր Արսեն Հովհաննիսյանը՝ երևանցիների նախասիրությունների և սպասվող սուշի-բումի մասին

Հաջորդ նյութը

Հայկական ռեստորանն առաջին անգամ ներառվել է Forbes-ի 2021թ.-ի 10 լավագույն ռեստորանների ցանկում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

«Սնիկերսի հեղինակները, կարծում եմ՝ օգտվել են հենց մեր ազգային խոհանոցից». Սեդրակ Մամուլյան (ՎԻԴԵՈ)

post-image
Սնունդ

Քիմ Քարդաշյան. «Հայաստանում լավագույն թել պանիրն ու լավաշն է»

post-image
Սնունդ

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. արքայանարինջ

post-image
Սնունդ

Ամանորյա խաղալիք-թխվածքաբլիթի բաղադրատոմս հայ հրուշակագործից`հատուկ «Food&Wine»-ի համար

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8225

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
5386

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
4717

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
4590

MBG ընկերության կատարյալ քեյթերինգից օգտվելու հինգ պատճառ (ՖՈՏՈ)

0
3029

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"