Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Ամռան ամենակալորիական պտուղները

Առաջարկում ենք ծանոթանալ ամենակալորիական ամառային պտուղներին:

ԵՐԵՎԱՆ, 23 հուլիսի. /Նովոստի-Արմենիա/. Ամռան հիմնական սննդակարգը բաղկացած է սեզոնային մրգերից և բանջարեղենից: Սակայն նման սննդակարգով նույնպես կարելի է ավելորդ քաշ հավաքել, քանի որ ամառային պտուղների մեջ կան այնպիսինները, որոնց կալորիականությունը բավականին բարձր է:

Առաջարկում ենք ծանոթանալ ամենակալորիական ամառային պտուղներին, որոնց ցանկը կազմել է Телеграф-ը:

Թուզ

Թուզն ամենակալորիական մրգերից մեկն է: Թզի ընդամենը հինգ ոչ մեծ պտուղները պարունակում են 150 կալորիայից ոչ պակաս և մոտավորապես 35 գրամ շաքար: Այսինքն, եթե մեկ օրում ուտել 10 հատ թուզ, ապա դա նույն կալորիականությունը կունենա, ինչ պանրի մեջ տապակած հավի լանգետը, բացի այդ օրգանիզմը կստանա «շաքարային» մեծ հարված: Սակայն չարժե լիովին բացառել թուզը սննդակարգից, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակի К վիտամին և մանգան: Ամենակարևորն է խստորեն վերահսկել մրգի օգտագործումը` քաշի սրընթաց աճից խուսափելու համար։ :

Խաղող

Խաղողն արգելված է շաքարային դիաբետով տառապողներին, քանի որ դրա 100 գրամը պարունակոմ է 65 կալորիա, իսկ հյութալի միջին ողկույզը կշռում է 300-400 գրամ: Իր կալորիականությամբ այն հավասար է 3 ձվից պատրաստած ձվածեղին, որը տապակված է արևածաղկի ձեթով: Պետք է նշել նաև, որ խաղողը գազեր առաջացնող միրգ է:

Բալ

100 գրամ բալը պարունակում է 52 կալորիա, ինչն ավելի շատ է, քան մեկ բաժին հավի արգանակը: Խնդիրն այն է, որ ոչ ոք չի սահմանափակվում 100 գրամով, արդյունքում միանգամից կարելի է օգտագործել բալի այնքան կալորիա, որքան պարունակում է ոչ մեծ խոզի սթեյքը: Սակայն չնայած կալորիականությանը, հատապտուղն ունի դրական թերապևտիկ, ցավազրկող ազդեցություն:

Ազնվամորի

Այս հատապտուղը դյուրամարս է, այդ իսկ պատճառով բավականին հեշտությամբ կարելի է ուտել միանգամից կես կիլոգրամ ազնվամորի, սակայն դուք միանգամից կավելացնեք 210 կալորիա, ինչպես դա կարող է լինել օրինակ պլոմբիրի մեկ բաժնից: Ազնվամորին ինքնին կալորիական միրգ է, իսկ եթե դրա վրա շաքարավազ ցանել, ապա այն, հասնելով աղեստամոքսային տրակտ, «կկազմակերպի» իսկական խմորման պրոցես, ինչը կարող է հանգեցնել որովայնի ծակծկոցների և ուռածության: Հատապտուղն ունի նաև օգտակար հատկություններ. թարմ ազնվամորին պարունակում է ացետիլսալիցիլաթթու, որը կարող է օգնել իջեցնել ջերմությունը:

Արքայախնձոր

Արքայախնձորի կալորիականությունը կազմում է 49 կիլոկալորիա մթերքի 100 գրամի համար: Իսկ ամենափոքր արքայախնձորի քաշը, որպես կանոն, մեկուկես կիլոգրամ է: Հաշվի առնելով արքայախնձորի հագեցվածությունը և բջջանյութի մեծ պարունակությունը` այդ մրգի ընդամենը 50 գրամն օգնում է երկար ժամանակով հաղթահարել քաղցի զգացողությունը, սակայն չարժե չարաշահել այն:-0-

Share:
Թեգեր: ամառ, կալորիա, պտուղներ
Նախորդ նյութը

Նռան գույնը կամ երևանյան զբոսաշրջային խճանկարը

Հաջորդ նյութը

10 գինե շրջաններ կատարյալ արձակուրդի համար

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Փրկարար զովություն. 10 մթերք, որոնք կօգնեն տապի ժամանակ

post-image
Սնունդ

Տավարի մսով խինկալիի համեղ բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Երևանը, գինին, քրիստոնեությունը, ուտելիքը և բնությունը. Կովկասի մարգարիտը` Հայաստանը տեսնելու հինգ պատճառ (ՎԻԴԵՈ)

post-image
Սնունդ

Տոլմա՞, խա՞շ, թե՞ բրդուճ. ի՞նչ կցանկանայիք համտեսել

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8603

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6252

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5610

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5297

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3533

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"