Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Իվենթներ

Գունեղ շոու Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում. «կույր համ» և պիցցա–ակրոբատիկա

Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում շաբաթ օրը տեղի է ունեցել ճանաչողական շրջայց ԶԼՄ ներկայացուցիչների համար:

ԵՐԵՎԱՆ, 31 օգոստոսի./Նովոստի–Արմենիա/. Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիայում շաբաթ օրը տեղի է ունեցել ճանաչողական շրջայց ԶԼՄ ներկայացուցիչների համար, որի շրջանակում հյուրերը ծանոթացան սպասքավորման նրբություններին, պիցցա–ակրոբատիկայի էլեմենտներին ու փորձեցին աչքերը փակ գուշակել մթերքը։

Մաթեմատիկական ճշգրտություն


Քչերը գիտեն, որ սպասքավորումը շատ մեծ նշանակություն ունի։ Կանոնների թվով այս արվեստը չի զիջում մաթեմատիկային։ Ակադեմիայում սովորեցնում են ոչ միայն ճիշտ սպասքավորման, այլև սեղանի առջև վարքագծի կանոնները, ինչպես նաև սպասքից և անձեռոցիկներից ճիշտ օգտվելու ձևը։ Ավելին, առաջարկվող սպասքից կարելի է անգամ կռահել, թե ինչ ճաշատեսակներ և ինչ հերթականությամբ են մատուցվելու։

Հարկ է նշել, որ ճիշտ սպասքավորում կատարելիս պրոֆեսիոնալներն օգտագործում են սանտիմետր և խոշորացույց, իսկ սեղանի ծայրից մինչև ափսեներ կամ սպասքի մինչև հեռավորությունը չափվում է սանտիմետրերով։

Համը` «փակ աչքերով»

Ընդունված կարծիք կա, որ սննդի գրավիչ տեսքը 57 տոկոսով բարձրացնում է ախորժակը: Իսկ դուք երբևէ փորձե՞լ եք սնվել դեպրիվացիայի պայմաններում, այսինքն, զրկված լինելով տեսնելու և լսելու, ինչպես նաև բույրերը զգալու հնարավորությունից: Այսպիսի գիտափորձ են որոշել անցկացնել Ակադեմիայի խոհարարները: Արդյունքում, փորձի մասնակիցները չեն կարողացել ըստ համի գուշակել ամենասովորական դդմիկն ու կիվին:

Պիցցա աճպարարություն և sous vide տեխնոլոգիա

Հայաստանում լավագույն պիցցա աճպարարներից մեկը` Սարգիս Առաքելյանը, հիրավի ձեռնածուի ճարպկությամբ ցուցադրեց, թե ինչպես է պիցցայի խմորը ճախրում օդում` ընդունելով զանազան ձևեր:

Իսկ խոհարարական ծրագրերի ղեկավար Կարեն Խաչատրյանը ցույց տվեց Հայաստանի համար նորույթ հանդիսացող sous vide տեխնոլոգիան` սոուսով մսի պատրաստման վարպետության դասի միջոցով:

Իսկ խոհարարական ծրագրերի ղեկավար Կարեն Խաչատրյանը ցույց տվեց Հայաստանի համար նորույթ հանդիսացող sous vide տեխնոլոգիան` սոուսով մսի պատրաստման վարպետության դասի միջոցով:

«Երեմյան Փրոջեքթս» խոհարարական ակադեմիայում, որի բացումը կայացավ 2019 թվականի ապրիլին, սովորում և վերապատրաստում են անցնում նոր սերնդի խոհարարներ և մատուցողներ, ինչպես նաև ոլորտի այլ մասնագետներ: Այստեղ կարելի է նաև անցնել հենքային ծրագիր կամ ստանալ, այսպես կոչված, «խոհարարական անգրագիտության վերացման» դասընթաց: -0-

Share:
Թեգեր: Խոհարարական արվեստի և հյուրընկալության ակադեմիա, ճանաչողական շրջայց, պիցցա–ակրոբատիկա
Նախորդ նյութը

Ամենաօգտակար դիետան, որը ներառվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի ոչ նյութական ժառանգություն ցանկում

Հաջորդ նյութը

Սուրճի երեք անսովոր բաղադրատոմս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Իվենթներ

Փակ և բացօթյա սրահներ, կենդանի կատարում. HARD ROCK CAFE® YEREVAN-ը խոստանում է բրենդի ոգին և փիլիսոփայությունը բերել Երևան

post-image
Իվենթներ

Ռոքի ալիքը պարուրել էր Երևանը. Երևանում անցկացվեց ամենամյա Armenia In Rock Festival

post-image
Իվենթներ

Yerevan Wine Days 2020–ը տեղափոխվել է աշուն

post-image
Իվենթներ

Yerevan Wine Days 2021. գինու տոն` Երևանում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8621

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5643

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5326

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3574

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"