Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

Ինչպես որոշել կեղծ գինին

Ինչպես ընտրել որակյալ գինի և գտնել կեղծը

ԵՐԵՎԱՆ, 2 սեպտեմբերի. /Նովոստի-Արմենիա/. Հաճախ դժվար է ինքնուրույն որոշել, թե սուպերմարկետներում ներկայացված գինիների տեսականուց որն է արժանի ուշադրության, իսկ որն է գրավում միայն գեղեցիկ շշով և գունեղ պիտակով:

Կեղծ գինին բացահայտելու համար առաջարկում ենք մի շարք պարզ խորհուրդներ «Аргументы и факты»-ի թերթից:

Առաջին հերթին, անհրաժեշտ է գինի գնել միայն խանութներում: Ավելի լավ է, եթե լինեն հայտնի արտադրողների մասնագիտված կամ ֆիրմային խանութներ: Անհրաժեշտ է նաև հատուկ ուշադրություն դարձնել շշին: Պետք է չէ գնել կավե տարաներով գինի, քանի որ խանութներում նմանատիպ գինին չի պահպանի իր որակը: Տեսակավոր և կոլեկցիոն գինիները շշալցնում են մուգ շշերի մեջ`  արևային ճառագայթներից պաշտպանելու համար:

Ուսումնասիրեք պիտակը: Նրա, փայտախցանի և կոլիերետի (հավելյալ պիտակ շշի վերևի մասում) վրա ներկայացված տվյալները պետք է համընկնեն փայտախցանի վրա գրված տվյալների հետ: Պիտակի վրա պետք է գործարանի կնիքով նշված լինի շշալցման ամսաթիվը: Եթե այն հեշտությամբ ջնջվում է, ապա դա կեղծ է:

Իսկական գինու պիտակի վրա պետք է նշված լինի «իսկական գինի»: Եթե նշված է, որ պրոդուկտը «հատուկ է», ուրեմն այն պատրաստված է կոնցենտրատից: Ինչ վերաբերում է փայտախցանին, ապա այն պետք է լինի պինդ, չփշրվող, չչորացող` առանց բծերի և բորբոսի նշանների:

Գույն

Գինի ընտրելիս գույնը կարևոր նշանակություն ունի: Կարմիր բնական գինիները պետք է ինտենսիվ ներկված լինեն, ունենան տեսակին բնորոշ բույր:

Բնական սպիտակ գինիներն ունեն ինտենսիվ ծղոտե գույն և խաղողի տեսակին բնորոշ բույր` առանց կանաչավուն երանգների:

Իսկ սպիտակ փրփրուն գինին պետք է լինի դեղնականաչավուն գույնի` ծաղկային տոնով, առանց խաղողի որևէ տեսակին բնորոշ երանգի: Շշի մեջ չպետք է նստվածք լինի:

Համ և բույր

Բնական գինին չի կարող ունենալ շատ ուժեղ «քիմիական» համ և հոտ: Գինեգործները խորհրուրդ են տալիս բարելավել խմելու մշակույթը: Պետք է իմանալ իսկական գինու համը. փորձելով այն գոնե մեկ անգամ` դուք կկարողանաք տարբերել իսկական արտադրանքը կեղծից` համի ռեցեպտորները լավ են հիշում համը:

Երեք թեստ `բնական գինին որոշելու համար

Вино

Տան պայմաններում շատ պարզ կարելի է որոշել` գինին իսկակա՞ն է, թե՞ կեղծ` թափանցիկ բաժակի մեջ լցնում են սննդային սոդա, եթե գինին կապտի, ուրեմն այն իսկական է: Սինթետիկ պրոդուկտը չի փոխի իր գույնը:

Գինով բաժակի մեջ կարելի է կաթեցնել գլիցերինի մի քանի կաթիլ: Եթե այն իջնի ներքև` չփոխելով իր գույնը` գինին իսկական է, եթե գլիցերինը դառնա դեղին կամ կարմիր` դուք կեղծ գինի եք գնել:

Դուք կարող եք նաև խորն ամանի մեջ ջուր լցնել, լցնել մի քիչ գինի փոքրիկ տարայի մեջ և մատով փակել շշի վզիկը: Իջեցնել գինով տարան ջրի մեջ և շրջել այն: Հանել մատը շշի վզիկից: Եթե խմիչքը խառնվել է ջրի հետ` գինին բնական չէ:-0-

Share:
Թեգեր: գինի, իսկական, կեղծ, որակ
Նախորդ նյութը

Սուրճի երեք անսովոր բաղադրատոմս

Հաջորդ նյութը

«Ոսկեհատ» գինու փառառոնին մասնակցելու վեց պատճառ

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Ոչ` ավիտամինոզին. աշնանային օգտակար ըմպելիքների լավագույն բաղադրատոմսերը

post-image
Ըմպելիք

Ինչպե՞ս սովորել գինի ընտրել

post-image
Ըմպելիք

Կատարյալ սուրճի բաղադրատոմս` հայտնի խոհարար Անուշ Միրզոյանցից (ՖՈՏՈ)

post-image
Ըմպելիք ,  Տուրիզմ

SWN հեղինակավոր պարբերականը ներկայացրել է «Գինու ճանապարհ. Հայաստան» ուղեցույցը

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8621

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5643

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5326

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3574

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"