Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Իվենթներ

Թեյի և սուրճի փառատոն. անուշաբույր դրախտ Երևանի կենտրոնում

Առանձին ուշադրության էր արժանի եռման ավազի վրա եփվող սուրճը։ Չնայած Հայաստանում սուրճ չի աճում, այդ ըմպելիքի նկատմամբ հայերի վերաբերմունքն առանձնահատուկ է։

ԵՐԵՎԱՆ, 28 սեպտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. Երևանում արդեն 3–րդ անգամ անցկացվում է Թեյի և սուրճի ամենամյա փառատոնը։ Այս տարի Կարապի լճի մոտակայքում տեղադրված 50 տաղավարներում իրենց արտադրանքն էին ներկայացնում Հայաստանի տարբեր անկյուններում և արտերկրում գործող արտադրողները։

Տեսականու բազմազանությունը ստիպում էր երկար ուսումնասիրել ամեն մի տաղավարի ապրանքը, կրկին վերադառնալ նախկին տաղավարներ`հասկանալու համար, թե վերջիվերջո որ տեսակն ընտրել և ինչպես չշփոթվել բազմազանության տեղատարափում։

Հատուկ մեր ընթերցողների համար «Նովոստի–Արմենիա» գործակալության թղթակիցը շրջել է փառատոնի բոլոր տաղավարներով ու պարզել, թե ինչ էր ներկայացված այցելուներին։ Հենց սկզբում պարզապես ցնցում է Հայաստանի տարբեր մարզերից բերված խոտաբույսերի բազմազանությունը։ Դաղձ, մեղվախոտ լորի, ծոթոր, գոճամորի, անմեռուկ, և սա դեռ այն չնչին մասն է, որը կարելի էր գտնել սեղաններին։

Ընդ որում տարբեր տաղավարներում ներկայացված էին նույն խոտաբույսերը, սակայն փորձելով դրանք` հասկանում էիր, որ դրանց համը տարբեր է։ Գաղտնիքն այն է, որ դրանք աճեցվում են տարբեր մարզերում և տարբեր պայմաններում, այդ իսկ պատճառով ունեն բացառիկ համային որակներ։

Փառատոնին ներայացված էին ինչպես մասնավոր արտադրողներ, այնպես էլ խոշոր ապրանքանիշեր, որոնք հայտնի են ոչ միայն Հայաստանում, այլև դրա սահմաններից դուրս։ Նրանք ևս զարմացրեցին օրիգինալ մոտեցումներով, հետաքրքիր համային համադրություններով և տուփերի ու տաղավարների գեղեցիկ դիզայնով։

Առանձին ուշադրության էր արժանի եռման ավազի վրա եփվող սուրճը։ Չնայած Հայաստանում սուրճ չի աճում, այդ ըմպելիքի նկատմամբ հայերի վերաբերմունքն առանձնահատուկ է։

Փառատոնի համակազմակերպիչ Հայկ Հարությունյանի խոսքով, միջոցառման գլխավոր նպատակն է ստեղծել «հետաքրքիր, հարմարավետ, քաղաքակիրթ, համեղ, բուրավետ մթնոլորտ երևանցիների համար»։

«Թեյն ավանդույթ է։ Մենք ունենք բացառիկ խոտաբույսեր, որոնց նմանը չկա աշխարհում»,  – նշեց Հարությունյանը։

Նա ասաց, որ փառատոնին հրավիրված էին տեղական և օտարերկրյա ընկերություններ։ Դրանց թվում են Հայաստանի տարբեր մարզերը ներկայացնող արտադրողներ` Գեղարքունիք, Վայք, Սյունիք, Դիլիջան և այլն։ Նա նշեց, որ մասնակիցների թիվն այնքան մեծ է, որ որոնց անգամ չէին հասցնում գրանցել։

«Ցավոք, Կարապի լճի տարածքն անսահման չէ, այդ պատճառով երբեմն ստիպված էինք լինում մերժել։ Սակայն նախատեսում ենք կազմակերպել այլ մեծ փառատոներ»,– ասաց նա։

Նրա խոսքով, շուտով կկազմակերպվի Spirit of Armenia փառատոնը, տնական օղու, կոնյակի, գինու և ալկոհոլի այլ տեսակների փառատոն, իսկ հաջորդ տարի Երևանում կանցկացվի ամենախոշոր փառատոնը` Check in Armenia–ն։

«Դա կլինի համահայկական փառատոն, որի շրջանակում կներկայացվեն աշխարհասփյուռ հայության բոլոր ձեռքբերումները», – նշեց նա` վստահեցնելով, որ Թեյի և սուրճի փառատոնը տարեցտարի կընդլայնվի և կբարելավվի։–0–

Share:
Թեգեր: Երևան, Թեյի և սուրճի փառատոն
Նախորդ նյութը

Քաղցկեղից պաշտպանող 10 մթերք

Հաջորդ նյութը

Ռոքի ալիքը պարուրել էր Երևանը. Երևանում անցկացվեց ամենամյա Armenia In Rock Festival

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Իվենթներ

Պաղպաղակային «սառը» տոն Երևանում կամ ինչպես անցավ ամենաքաղցր փառատոնը

post-image
Իվենթներ

Հայաստանում խորովածի ամենամյա փառատոնը հետաձգվել է, բայց այն կարելի է նշել նաև տանը․ ԷՔՍԿԼՅՈՒԶԻՎ

post-image
Իվենթներ

Հայաստանում առաջին անգամ «Ռուսական գաստրոնոմիկ շաբաթ» կանցկացվի. ի՞նչ է սպասվում

post-image
Իվենթներ

Մարզահագուստով արքան. Jamiroquai–ի երևանյան համերգի ամենավառ կադրերը (ՖՈՏՈ, ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8621

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5643

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5326

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3574

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"