Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Իվենթներ

«Նովոստի–Արմենիա» գործակալությունը գործարկում է Digital մրցույթ Հայաստանի առաջատար բուհերի հետ համատեղ

Մրցույթի նպատակն է խթանել ուսանողներին մուլտիմեդիոն ձևաչափում ստեղծել սեփական նախագիծը:

ԵՐԵՎԱՆ, 1 հոկտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալությունը Հայաստանի առաջատար բուհերի` Մոսկվայի Լոմոնոսովի անվան պետական համալսարանի երևանյան մասնաճյուղի և Հայ–ռուսական սլավոնական համալսարանի հետ համատեղ գործարկում է Digital մրցույթ լրագրող ուսանողների համար։

«Մրցույթի նպատակն է խթանել ուսանողներին մուլտիմեդիոն ձևաչափում ստեղծել սեփական նախագիծը` գործակալությունում ստաժավորում անցնելու և աշխատանքի տեղավորվելու հնարավորությամբ», – ասաց «Նովոստի–Արմենիա» գործակալության գլխավոր տնօրեն Գալինա Դավիթյանը։

«Մենք աջակցում ենք համատեղ նախագծերին Հայաստանում գործող ԶԼՄ–ների հետ։ Մասնաճյուղի ուսանողները ՄՊՀ–ի ժուռնալիստիկայի ֆակուլտետի դասախոսների հետ միասին տարբեր դիսցիպլինների շրջանակում մշտապես աշխատում են մուլտիմեդիոն նյութերի ստեղծման ուղղությամբ։ Կարծում ենք, որ սա լավ հնարավորություն է ապագա լրագրողների համար, որպեսզի նրանք արդեն գործնականում կիրառեն տեսական հմտությունները», – նշեց Մոսկվայի Լոմոնոսովի անվան պետական համալսարանի երևանյան մասնաճյուղի ուսումնական աշխատանքի գծով գործադիր տնօրենի տեղակալ Ժան Բաղիյանը։

«Ժամանակակից ժուռնալիստիկան արդեն անհնար է պատկերացնել առանց մուլտիմեդիոն տեխնոլոգիաների, այս մասնագիտության համար ունիվերսալ լինելն այսօր դարձել է ոչ միայն գեղեցիկ եզրույթ, այլև ամենօրյա պրակտիկա։ Այդ պատճառով մեդիայի ոլորտի ապագա մասնագետների համար այս մրցույթն իսկապես կարևոր է, բուհում ձեռք բերած տեսական գիտելիքները հնարավոր կլինի յուրացնել գործնականում, ուսանողները նաև կկարողանան ձեռք բերել նոր հմտություններ։ Բացի այդ, սա թիմում աշխատելու, ոլորտի առաջատար փորձագետների հետ շփվելու հիանալի հնարավորություն է», – նշեց Հայ–ռուսական սլավոնական համալսարանի ժուռնալիստիկայի ամբիոնի վարիչ Մարինա Ալեքյանը։

Ուսանողների աշխատանքները պետք է ներառեն ակտուալ և օգտակար տեղեկատվություն Հայաստանի գաստրոնոմիկ նրբությունների, ավանդույթների, ինչպես նաև տուրիստական ուղղությունների մասին։ Մրցույթի մասնակիցների խնդիրն է ընթերցողներին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։

Երեք լավագույն աշխատանքները կհրապարակվեն foodandwine.newsarmenia.am կայքում։

Հաղթողները կստանան մրցանակներ, իսկ առաջին տեղը զբաղեցրած ուսանողը հնարավորություն կստանա ստաժավորում անցնել գործակալությունում։

Food&Wine նոր հատուկ նախագիծը, որը «Նովոստի–Արմենիա» գործակալությունը գործարկել է հուլիսին, չի սահմանափակվում միայն Հայաստանով և պատմում է տարբեր երկրների խոհանոցների, գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։

«Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալությունն աշխատում է Հայաստանի լրատվական դաշտում 2005թ.–ից և մեդիաշուկայի առաջատարներից մեկն է։ Գործակալությունն ամենամեջբերվողներից է հայկական ԶԼՄ–ների շրջանում, այսօր ունի 150 հազար բաժանորդ Facebook–ում, ինչն ապահովում է օրական ավելի քան 250 հազար դիտում։–0–

Share:
Թեգեր: «Նովոստի–Արմենիա», Digital-մրցույթ, լրագրող ուսանող
Նախորդ նյութը

«Արմենիա Վայն»-ում տոնում են տարեցների միջազգային օրը

Հաջորդ նյութը

Սրտերը կապող տոն. Հայաստանում կանցկացվի «Արենի» գինու 11-րդ փառատոնը

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Իվենթներ

Հայաստանում առաջին անգամ «Ռուսական գաստրոնոմիկ շաբաթ» կանցկացվի. ի՞նչ է սպասվում

post-image
Իվենթներ

Yerevan Wine Days 2021. գինու տոն` Երևանում

post-image
Իվենթներ

Համի տոն Մոսկվայում. հայկական սուրճ, լոլիկով ձվածեղ և գինե Հայաստանի համը

post-image
Իվենթներ

«Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8621

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5643

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5326

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3574

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"