Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

Ինչպես ընտրել ամանորյա սեղանի խմիչքը. էքսկլյուզիվ գաղտնիքներ` հատուկ Food&Wine-ի համար

Ամանորյա սեղանի գլխավոր զարդերից մեկը … ոչ, հեռուստացույցը չէ, ալկոհոլն է, որը պետք է շատ ուշադիր ընտրել

ԵՐԵՎԱՆ, 30 դեկտեմբերի./Նովոստի-Արմենիա/. Ամանորյա սեղանի գլխավոր զարդերից մեկը ... ոչ, հեռուստացույցը չէ, ալկոհոլն է, որը պետք է շատ ուշադիր ընտրել, որպեսզի խմիչքը համահունչ լինի ճաշատեսակների հետ:

«HOUL» ալկոհոլային խանութի վաճառող-խորհրդատու Ռաֆայել Հարությունանը Food&Wine-ի թղթակցի հետ կիսվել է մի քանի գաղտնիքներով` ինչպես ճիշտ խմիչք ընտրել ամանորյա սեղանի համար:

Եվ այսպես

Չոր գինին ամանորյա սեղանի լավագույն զարդն է

Գինի ընտրելիս առաջին հերթին անհրաժեշտ է հասկանալ, թե ինչ ճաշատեսակներ են լինելու ամանորյա սեղանին: Եթե գերակշռելու են մսային ճաշատեսակները, ապա պետք է ընտրել երկար հնեցված գինի կամ շամպայն: Եթե ճաշատեսակներն ավելի թեթև են, կան պանրային, մրգային կերակրատեսակներ կամ աղանդեր, ապա պետք է ընտրել թեթև գինի, ինչպես օրինակ, լամբրուսկոն:

«Եթե պատրաստվում եք Ամանորին ավանդական հայկական սեղան գցել` ծանր մսային ճաշատեսակներով, աղցաններով, պանիրներով, ապա կարելի է ընտրել թեթև, երիտասարդ գինիներ»,- ասաց Ռաֆայելը:

Նա նաև նշեց, որ հայկական սեղանին կսազի իսպանական բրյուտը:

Եթե ամանորյա սեղանին գերակշռում է ծովամթերքը, ապա այն լավագույնս համահունչ կլինի սպիտակ գինու հետ, հատկապես սովինյոն բլան կամ պինո գրի (Pinot gris):

Ռաֆայելը հատկապես կարևորեց չոր գինիների ընտրությունը, որովհետև քաղցր և կիսաքաղցր գինիները կարող են «խլացնել» ճաշատեսակների համը, ինչի հետևանքով դուք չեք կարողանա լիարժեքորեն զգալ կերակուրի և ըմպելիքի համը:

wine with branches of white grapes. On a wooden table.

Մի վախեցեք բազմազանությունից

Ռաֆայելն ասաց, որ Հայաստանում ամանորյա սեղանին  «ալկոհոլային» շեշտադրումը հիմնականում դրվում է օղու, շամպայնի և գինու վրա, և դա շատ մեծ խնդիր է:

«Չպետք է շեշտել ալկոհոլի մի առանձին տեսակ: Կարելի է ամեն տարի ինչ-որ նոր բան համտեսել»,- առաջարկեց նա։

Օրինակ, ամանորյա սեղանի համար կարելի է առաջարկել ջին, գարեջուր, ռոմ կամ տեկիլա:

«Դա արդեն կախված է ձեր նախընտրությունից»,- նշեց Ռաֆայելը:

Ինչ խմիչք ընտրել առավոտյան գլխացավ չունենալու համար

«Բարդ է խորհուրդ տալ ինչ–որ ունիվերսալ ըմպելիք, որից հետո գլխացավ չի լինի, քանի որ ամեն մարդու վրա ալկոհոլը տարբեր ազդեցություն է ունենում»,- նշեց Ռաֆայելը:

Այնուամենայնիվ, ընդհանուր առմամբ նա խորհուրդ տվեց հատուկ ուշադրություն դարձնել ըմպելիքի որակին և ընտրել ալկոհոլի քիչ պարունակությամբ սպիտակ և անգույն խմիչքներ: Նաև ցանկալի է չօգտագործել մուգ գույնի քաղցր ալկոհոլ, որովհետև այն ավելի արագ է հարբեցնում:

Ձեր օգտագործած ալկոհոլի թվում օղուն հատկացրեք միայն 10%

 «Օղին պետք է կազմի սեղանին դրված ալկոհոլի ընդամենը 10%-ը, ընդ որում միայն կենացների համար»,- ասաց Ռաֆայելը:

Նրա կարծիքով, օղին այն խմիչքը չէ, որը պետք է լինի ամանորյա սեղանին, քանի որ «խամրեցնում է» մնացած ամեն ինչի համը:

Նա երազում է այն մասին, որ Հայաստանում օղին փոխարինեն գոնե գինիով: Նրա խոսքով, այլընտրանքային տարբերակ կարող է դառնալ չոր ջինը, ռոմը կամ տեկիլան:

Հյուրերին զարմացրեք օրիգինալ ըմպելիքներով

Ռաֆայելի կարծիքով, Ամանորի գիշերից հետո պարտադիր չէ հյուրերին մատուցել նույն ըմպելիքները, որոնք նրանք փորձել են այլ տեղ կամ իրենց տանը: Ավելի լավ կլինի զարմացնել նրանց ինչ-որ նոր ըմպելիքով, ինչպես օրինակ, վերմուտի կամ լիկյորի հիմքով կոկտեյլ: «Կոկտեյլի պատրաստման համար լրացուցիչ ոչինչ պետք չէ. միայն սառույց, վերմուտ կամ լիկյոր, և համի զգացում: Կարելի է նաև օգտագործել ցիտրուսային մրգեր և հյութեր»,- նշեց նա:-0-

Share:
Թեգեր: Food&Wine, Ամանորյա սեղան, ընտրություն, խմիչք
Նախորդ նյութը

Ամանորյա խաղալիք-թխվածքաբլիթի բաղադրատոմս հայ հրուշակագործից`հատուկ «Food&Wine»-ի համար

Հաջորդ նյութը

Կարգի ենք բերում կազմվածքը տոներից հետո. 3 բաղադրատոմս բեռնաթափման օրվա համար

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

ARARAT–ը ներկայացրել է լեգենդար կոնյակի նոր շշերն ու փաթեթավորումը

post-image
Ըմպելիք

Հայաստանը համաշխարհային գինեգործական մարգարիտ է

post-image
Ըմպելիք

«Արմենիա Վայն»-ում տոնում են տարեցների միջազգային օրը

post-image
Ըմպելիք

ԵԿԳ–ն ներկայացնում է վարպետության նոր բարձունք. «Էրեբունի 50»՝ ARARAT շարքի նոր ուլտրապրեմիալ կոնյակ

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8621

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5643

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5326

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3574

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"