Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Խրթխրթան աղանդեր. կրեմով և մրգերով համեղ վաֆլիի պարզ բաղադրատոմս (ՎԻԴԵՈ)

Ներկայացնում ենք համեղ վաֆլիի պարզ բաղադրատոմս

ԵՐԵՎԱՆ, 2 սեպտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. Ներկայացնում ենք համեղ վաֆլիի պարզ բաղադրատոմս։

Բայց սկզբում մի փոքր պատմություն այդ խրթխրթան ու համեղ աղանդերի մասին։

Համարվում է, որ Բելգիան առաջին երկիրն է, որտեղ վաֆլին լայնորեն տարածվել է։ Իսկ վաֆլի թխող առաջին սարքը հայտնվել է 1869թ.–ին, երբ Նյու Յորքի բնակիչը ներկայացրել է իրար միացող երկու կողմերով թավա։  

Ժամանակի ընթացքում հայտնվեցին էլեկտրական սարքեր, որոնք հեշտացրին վաֆլի թխելու պրոցեսը։

Իսկ հիմա վաֆլիի խոստացած բաղադրատոմսը։

Բաղադրիչներ

  • ալյուր – 1 բաժակ
  • շաքարավազ – ¾ բաժակ
  • ձու – 2 հատ
  • կաթ – 2 ճաշի գդալ
  • թթվասեր – 2 ճաշի գդալ
  • մարգարին – 100 գրամ
  • վանիլ – 15 գրամ
  • սոդա

Կրեմ լցոնի համար

  • մարգարին – 250 գրամ
  • խտացրած կաթ – 350 գրամ
  • վանիլ – 15 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում պետք է կարագը հալեցնել եռացրած ջրի վրա։ Առանձնացնել ձվի սպիտակուցը դեղնուցից, շաքարավազի մի մասը հարել սպիտակուցների հետ մինչև  թանձր զանգված ստանալը, մյուս մասը հարել դեղնուցների հետ։

Կաթի մեջ ավելացնել մի պտղունց սոդա, խառնել։ Դեղնուցներին ավելացնել կաթը, թթվասերը, հալեցրած կարագը և հարել։ Այնուհետև ավելացնել հարած սպիտակուցը և դանդաղ խառնել։ Հետո ավելացնել ալյուրը, վանիլն ու կրկին լավ հարել։ Թխել վաֆլիի սարքի մեջ։

Լցոնի համար պետք է հարել մարգարինը, վանիլն ու խտացրած կաթը։

Ցանկության դեպքում կրեմի փոխարեն կարելի է օգտագործել պաղպաղակ և վրան լցնել հալեցրած շոկոլադ։

Պատրաստի աղանդերը կարելի է զարդարել մրգերով, ինչի արդյունքում վաֆլին կդառնա ավելի նրբահամ։

Բարի ախորժակ

Share:
Թեգեր: բաղադրաատոմս, Միրգ, վաֆլի
Նախորդ նյութը

Վիտամինային աղբյուր. հայկական ամառային աղցանների 5 բաղադրատոմս (ՖՈՏՈ)

Հաջորդ նյութը

Հայաստանն առաջին անգամ մասնակցում է ռեստորանային սպորտի աշխարհի առաջնությանը (ԾՐԱԳԻՐ, ՎԻԴԵՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Հրաշք հատապտուղ. ելակով երեք համեղ բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Տոլմա՞, խա՞շ, թե՞ բրդուճ. ի՞նչ կցանկանայիք համտեսել

post-image
Սնունդ

Բալի վարենիկներ. լեգենդար ուտեստի դասական բաղադրատոմս

post-image
Սնունդ

Back in the USSR. Երևանում բացվել է բացառիկ ակումբ, որտեղ կարելի է համտեսել սելյոդկա և պարել ռետրո երաժշտության հնչյունների ներքո (ՖՈՏՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
9181

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6947

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
6490

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5822

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
4277

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"