Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք ,  Տուրիզմ

SWN հեղինակավոր պարբերականը ներկայացրել է «Գինու ճանապարհ. Հայաստան» ուղեցույցը

Հայաստանն իսկապես առաջարկելու շատ բան ունի գինեսեր և ոչ գինեսեր ճանապարհորդներին։ Ամենակարևորը հյուրընկալությունն է, անկեղծությունը, գթասրտությունն ու մի կաթիլ հոգի ամեն գավաթում

ԵՐԵՎԱՆ, 15 հոկտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. Թողարկվել է «Գինու ճանապարհ. Հայաստան» ուղեցույցը։ SWN–ի խմբագրությունն այցելել է Անդրկովկաս ու ընտրել գինետներ և գինիներ, որոնք արժանի են ուշադրության։

«Հետևում 1000 կմ է` Արագածոտնից Վայոց Ձոր, Արմավիրից Տավուշ, մենք եղել ենք Հայաստանի բոլոր գինեգործական գոտիներում։ Ավելի քան 30 գինետներ, շուրջ 180 գինիներ ու նույնիսկ հայկական կոնյակ, հայկական խոհանոցը ներկայացնող լավագույն ռեստորաններ, ամենաարժանին ներկայացնում ենք ուղեցույցում», – նշվում է հոդվածում։

SWN–ը նաև նշում է, որ դեռևս 15 տարի առաջ Հայաստանը դասվում էր թունդ խմիչքների մասնագետների շարքում, և գինու երկրի մասին խոսք լինել չէր կարող։ Բայց ընդամենը տասնյակ տարի անց երկիրը կատարեց այնպիսի գլխապտույտ ցատկ դեպի ժամանակակից խաղողագործության ու գինեգործության գոտի, որ տպավորիչ հաջողությունները շատ արագ սկսեցին նկատվել։

«Մենք ուսումնասիրում էինք Հայաստանի «տերուարները», ձևավորում էինք ավտոխտոն սորտերի պատկերն ու անգամ ուսումնասիրում էինք սիրված գինետների արենու սորտերը։ Այցելել ենք 6000 տարվա քարանձավ, որտեղ ծանոթացել ենք առաջին գինետան հետ, եղել ենք գինու առաջին թանգարանում, սպիտակ քարից, այլ ոչ թե տուֆից կառուցված միակ վանքում, որը գտնվում է Դիլիջանում. Հայաստանն իսկապես առաջարկելու շատ բան ունի գինեսեր և ոչ գինեսեր ճանապարհորդներին։  Ամենակարևորը հյուրընկալությունն է, անկեղծությունը, գթասրտությունն ու մի կաթիլ հոգի ամեն գավաթում», – նշվում է հոդվածում։–0–

Share:
Թեգեր: «Գինու ճանապարհ. Հայաստան» ուղեցույց, SWN, գինի, Հայաստան
Նախորդ նյութը

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. կարտոֆիլով համեղ լազանյա

пирог с клубникой
Հաջորդ նյութը

ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ. ելակով համեղ թխվածք

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Ամանորին ընդառաջ. ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների 3 յուրահատուկ բաղադրատոմս

post-image
Ըմպելիք

Ոչ` ավիտամինոզին. աշնանային օգտակար ըմպելիքների լավագույն բաղադրատոմսերը

post-image
Տուրիզմ

Լավ հոսթել ընտրելու 17 պարզ կանոն

post-image
Ըմպելիք

Հայկական գինեգործության «վերածնունդ և զարգացում» ու միջազգային հարթակների նվաճում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8603

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6253

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5610

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5299

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3534

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"