Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

Ռուսաստանը պատրաստվում է գինու համար ազգային չափանիշ մշակել

Ռոսկաչեստվոն նախատեսում է մշակել ռուսական գինիների ազգային չափանիշ

Ռոսկաչեստվոն նախատեսում է մշակել ռուսական գինիների ազգային չափանիշ, որի հիմքում ընկած կլինեն «Ռուսաստանի գինու ուղեցույց» նախագծի շրջանակում մշակված կանոնակարգերը և ստանդարտները։ Այս մասին առցանց կոնֆերանսի ժամանակ հայտարարել է Ռոսկաչեստվոյի ղեկավար Մաքսիմ Պրոտասովը, գրում է ՏԱՍՍ-ը։

«Մենք Ռոսստանդարտի մեր գործընկերների հետ որոշեցինք սահմանել այն կանոնակարգը, «Ռուսաստանի գինու ուղեցույցի» այն ներքին չափանիշը, որը մշակվել և փորձարկվել է չորս տարի ԳՕՍՏ-ի կողմից՝ որպես ազգային չափանիշ, այսինքն՝ այն ստանդարտը, որն իսկապես կդառնա հիմք և կլինի ամբողջովին բաց»,- ասել է նա։

«Ռուսաստանի գինու ուղեցույց 2021» ուսումնասիրությանը մասնակցել է երկրի յոթ հիմնական գինեգործական շրջանների 47 գինեգործների կողմից ներկայացված ավելի քան 600 գինի։ Ուսումնասիրված յուրաքանչյուր նմուշ պրոֆեսիոնալ փորձագիտական հանձնաժողովի կողմից գնահատվել է 12 պարամետրերով:

Ըստ Ռոսկաչեստվոյի՝ բարձր չափանիշին համապատասխանող գինիների որակը 2021 թ.-ին ռեկորդային է եղել` նախորդ բոլոր տարիների համեմատ: Ժյուրին սպառողներին խորհուր է տվել հետազոտված գինիների 70.49 %-ը (430 նմուշ): Որակի առումով մեծ քանակի դիտողություններ գրանցած գինիների թիվը կրճատվել է` հասնելով նմուշների ընդհանուր թվի 0,96%–ի։  

«Մանրածախ առևտրի կողմից դարակների բաժանման հարցում ներկայացված պահանջների կատարման բարձր մակարդակի շնորհիվ սպառողի համար ամբողջովին պարզ է դարձել գինու ծագումը։ Երկրորդ՝ ավելացել է ռուսական բարձրորակ գինիների տեսականին խոշոր առևտրային ցանցերում և մանրածախ առևտրի տարածաշրջանային ստորաբաժանումներում, որոնք գտնվում են երկրի գինեգործական շրջաններում: Մենք HoReCa-ում ռուսական գինու նկատմամբ հետաքրքրության մեծ աճ ենք արձանագրել: 100%–անոց ռուսական քարտեզով առաջին գինու բարը բացվել է 2021 թ.-ի փետրվարին, այժմ ամբողջ երկրում արդեն 10 նման հաստատություն կա», - ասել է Պրոտասովը։

Share:
Թեգեր: ազգային չափանիշ, գինի, Ռոսկաչեստվո, Ռուսաստան
цветная капуста
Նախորդ նյութը

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. ծաղկակաղամբ

Հաջորդ նյութը

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. դդում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Մի բաժակ թեյ ամռա՞նը. հիանալի միտք է տապին հովանալու համար

post-image
Ըմպելիք

Համեղագույն սուրճով պաղպաղակ. կթարմացնի ամառային շոգ օրերին

post-image
Ըմպելիք

Վիսկի լցնող հոգեբան. ինչպե՞ս են ապրում հայ բարմենները և ինչո՞ւ են մարդիկ նրանց վստահում ավելի շատ, քան ընկերներին

post-image
Ըմպելիք

Գինիների կույր համտես-մրցույթ. Երևանում առաջին անգամ ընտրում են լավագույն հայկական գինիները աշխարհում ներկայացնելու համար (ՖՈՏՈ)

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8604

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6254

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5611

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5300

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3534

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"