Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Սնունդ

Սնկով ֆունչոզա. չինական համեղ հրաշք` հայկական սեղանին

Ֆունչոզայի բացառիկությունն այն է, որ պատրաստման ժամանակ նրա կալորիականությունը նվազում է 4 անգամ

ԵՐԵՎԱՆ, 24 հունվարի./Նովոստի–Արմենիա/. Ֆունչոզան չինական լապշա է, որն հաճախ անվանում են նաև «ապակե» լապշա։ Այն պատրաստում են ոլոռի և լոբու օսլայից, մթերքն էժանացնելու համար օգտագործում են նաև եգիպտացորենի օսլա։ Ֆունչոզան չունի վառ արտահայտված համ և բույր, բայց շատ լավ ներծծում է ուտեստի մեջ ավելացված այլ մթերքների համն ու բույրը։

Ֆունչոզայի բացառիկությունն այն է, որ պատրաստման ժամանակ նրա կալորիականությունը նվազում է 4 անգամ և կազմում 80 կկալ 100 գրամի համար։ Ֆունչոզան ներծծում է մեծ քանակությամբ ջուր, ինչի հաշվին նվազում է դրա կալորիականությունը։ Ֆունչոզայի հիմնական օգտակար հատկություններից մեկը գլյուտենի բացակայությունն է։

Այսօր ներկայացնում ենք սնկով ֆունչոզայի բաղադրատոմս.

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • ֆունչոզա -100 գրամ
  • շամպինիոն - 200 գրամ
  • սոխ - 1 հատ
  • գազար - 1 հատ
  • քաղցր պղպեղ - 1 հատ
  • սխտոր - 1 պճեղ
  • բուսայուղ - 3 ճաշի գդալ
  • սոյայի սոուս - 2 ճաշի գդալ
  • քացախ - 1 ճաշի գդալ
  • օրեգանո-1 հատիկ
  • քունջութ - 1հատիկ
  • շաքարավազ – կես թեյի գդալ
  • պապրիկա - 1 թեյի գդալ
  • աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Առաջին հերթին պետք է տապակել բանջարեղենը: Սոխը խորանարդիկներով կտրատել, իսկ գազարը անցկացնել քերիչով։ Բանջարեղենը լցնել բուսայուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ և տապակել մոտ 2 րոպե։

Պղպեղը մաքրել, շերտերով կտրատել, ավելացնել սոխին և գազարին։ Բանջարեղենը տապակել 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա՝ հաճախ խառնելով։

Սունկը լավ լվանալ, կտրել մեծ շերտերով, որպեսզի վերջում պատրաստի ուտեստի մեջ սունկը հստակ երևա: Այնուհետև ավելացնել տապակած բանջարեղեն վրա։ Մի քանի րոպե միասին տապակելուց հետո ավելացնել մանրացված սխտորն ու մի փոքր աղ:

Ֆունչոզան լցնել եռացրած ջրի մեջ, թողնել 2 րոպե, մի փոքր աղ ավելացնել, քամել ջուրը և ավելացնել բանջարեղենի վրա։ Խառնուրդի վրա լցնել սոյայի սոուսը, մի փոքր քացախ ու համեմունքներ: Խառնել և շոգեխաշել ևս մի քանի րոպե, մինչև ամբողջովին եփվի:

Սնկով ֆունչոզայի վրա ավելացնել քունջութի սերմերն ու մատուցել:

Բարի ախորժակ…

Share:
Թեգեր: բաղադրատոմս, սունկ, ֆունչոզա
Նախորդ նյութը

Կարտոֆիլով և աղացած մսով լազանյա. իտալական ուտեստի նուրբ և համեղ տարբերակ

королек хурма
Հաջորդ նյութը

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. արքայանարինջ

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Սնունդ

Հոնը բնության աշնանային նվերն է. կիսվում ենք օգտակար հայկական մուրաբայի բաղադրատոմսով

post-image
Սնունդ

Բանջարեղենային համեղ ու օգտակար ընթրիքի 5 պարզ գաղտնիք

post-image
Սնունդ

ՕՐՎԱ ՄԹԵՐՔ. տանձ

post-image
Սնունդ

Բալի վարենիկներ. լեգենդար ուտեստի դասական բաղադրատոմս

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8621

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6296

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5643

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5326

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3574

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"