Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Ըմպելիք

The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

The New York Times–ի գինու քննադատ Էրիկ Ազիմովը նշել է խաղողի 10 տեսակ, որոնց մասին քիչ բան է հայտնի իրենց երկրներից դուրս, բայց դրանցից լավ գինի է ստացվում

ԵՐԵՎԱՆ, 15 ապրիլի./Նովոստի–Արմենիա/. The New York Times–ի գինու քննադատ Էրիկ Ազիմովը նշել է խաղողի 10 տեսակ, որոնց մասին քիչ բան է հայտնի իրենց երկրներից դուրս, բայց դրանցից լավ գինի է ստացվում։ Խաղողի այդ սորտերի մեջ է ներառվել հայկական «Արենին»։

Արենի

«Հայաստանն ու Վրաստանը տեղակայված են միմյանց կողք` Կասպից և Սև ծովերի արանքում գտնվող ցամաքի բարակ շերտի վրա։ Դա Կովկասի տարածաշրջանն է, որը շատերը համարում են գինու ծննդավայրերից մեկը։ Երկու երկրներում էլ կան խաղողի տասնյակ սորտեր, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ, բայց ես ուզում եմ առանձնացնել հայկական «Արենին»», – գրել է Ազիմովը։

Նրա խոսքով, կարմիր խաղողը, որը նա համտեսել է ընդամենը մի քանի անգամ, ցնցող է` մի քիչ տանինային, բայց թարմ` հագեցած կարմիր մրգերի բույրով։ «Չունեմ հայկական գինիների աղբյուր, դրանք պատահաբար եմ գտնում։ Բայց անհամբերությամբ սպասում եմ հաջորդ հանդիպման», – գրել է քննադատը։–0–

Share:
Թեգեր: «Արենի», The New York Times, գինի, խաղող, Հայաստան
Նախորդ նյութը

Hard Rock Cafe–ի թիմը ճանաչել է Հայաստանը քվեսթի միջոցով. լավաշ, Գառնի և Քարերի սիմֆոնիա (ՖՈՏՈ)

Հաջորդ նյութը

Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Ըմպելիք

Ալկոհոլի և երաժշտության միքս. Երևանում անցկացվեց առաջին ArmCocktail Festival–ը

post-image
Ըմպելիք

Ինչպե՞ս սովորել գինի ընտրել

post-image
Ըմպելիք

Ինչպես ընտրել ամանորյա սեղանի խմիչքը. էքսկլյուզիվ գաղտնիքներ` հատուկ Food&Wine-ի համար

post-image
Ըմպելիք

Մանր վնասատու. հայկական խաղողին լուրջ վտանգ է սպառնում

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8604

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6254

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5611

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5300

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3534

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"