Food & Wine
  • ru
  • hy
  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո
  • ru
  • hy
Իվենթներ

Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»

#GARoon փառատոնը գառանը նվիրված ինքնատիպ ձոն է, այն նվիրված է խաշի և պահքի սեզոնի փակմանը

ԵՐԵՎԱՆ, 29 ապրիլի./Նովոստի-Արմենիա/. Հայաստանում մեկնարկում է #GARoon ինքնատիպ փառատոնը, որի նշանաբանն է «ԳԱՌունա, գառ կեր»:

«Փառատոնի հիմնական նպատակն է ստեղծել և զարգացնել ավանդույթները Հայաստանում: Դեռ մեր պապերը գառ էին ուտում, որը համարվում է էկոլոգիապես մաքուր, քանի որ գառները սնվում են միայն խոտով: Բացի այդ, ուզում ենք կոտրել կարծրատիպերը, քանի որ նախկինում Հայաստանում շատ աղջիկներ չէին ուտում տավարի միս, բայց հիմա իրավիճակը կփոխվի», - նշեց Margaryan Business Group ընկերության տնօրեն Կարեն Մարգարյանը փառատոնի մեկնարկին նվիրված միջոցառման ժամանակ:

Նա նաև նշեց, որ աշխարհում կա Գառան մսի սիրահարների ասոցիացիա: Մարգարյանը կարևորեց նման նախաձեռնությունները՝ ֆերմերական գործի զարգացման համար:

«Հուսով ենք, որ փառատոնի շրջանակում առաջարկվող ճաշատեսակները կդառնան մեր խոհանոցի մի մասը, ինչը կնպաստի դրա զարգացմանը», - ընդգծեց Մարգարյանը:

Փառատոնի մեկնարկը նշանավորվեց գառան մսից պատրաստված չորս ճաշատեսակի համտեսով՝ կիսաապխտած գառան միս, գառան մսով պատրաստված պատե (պաշտետ), մակբուս և տոլմա «Ուդոլի»:

«Արենի» գինու փառատոնի հիմնադիր տնօրեն Նունա Մանուկյանը ևս կարևորեց նման փառատոների կազմակերպումը, քանի որ տուրիզմն այսօր փոխում է դեմքն ու դառնում է իրադարձային: Նա նաև նշեց, որ նման միջոցառումների շնորհիվ բարձրանում է Հայաստանի գաստրոնոմիկ մակարդակը:

#GARoon փառատոնը գառանը նվիրված ինքնատիպ ձոն է, այն նվիրված է խաշի և պահքի սեզոնի փակմանը: 2022թ.-ի մայիսին փառատոնը դուրս կգա Երևանի սահմաններից: Փառատոնի անցկացմանը կմիանան Դիլիջանը, Ծաղկաձորն ու Արցախը: Այն կտևի մայիսի 1-ից մինչև հունիսի 1-ը, յուրաքանչյուր ռեստորան կներկայացնի գառան մսով պատրաստված երեք բացառիկ ճաշատեսակ:-0-

Share:
Թեգեր: GARoon փառատոն, գառան միս, փառատոն
Նախորդ նյութը

The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

Հաջորդ նյութը

«Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

post-image
Իվենթներ

Հայաստանի թիմն առաջին անգամ կմասնակցի Chef a la Russe հեղինակավոր առաջնությանը

post-image
Իվենթներ

Երազանքի տոն. Երևանում մեծ շուքով անցկացվեց Yerevan Music Night փառատոնը

post-image
Իվենթներ

«Իմ ձեռագործ Հայաստան». մայրաքաղաքում անցկացվել է արհեստների փառատոն

post-image
Իվենթներ

«Նովոստի–Արմենիա» գործակալությունը գործարկում է Digital մրցույթ Հայաստանի առաջատար բուհերի հետ համատեղ

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

  • Հայաստանը զբոսաշրջային նոր բրենդ ունի
  • Տեղական համեղ ուտելիքներ և կոլորիտ. Դիլիջանում կայացավ գաստրոնոմիկ շքեղ փառատոնը` GASTROFEST–ը (ՖՈՏՈ)
  • «Երևանի Գինու Օրերը» փառատոնը Wine Travel Awards զբոսաշրջության միջազգային մրցույթի հաղթող է ճանաչվել
  • Հայաստանում մեկնարկում է GARoon փառատոնը. «ԳԱՌունա, գառ կեր»
  • The New York Times–ը հայկական «Արենին» ներառել է խաղողի 10 լավագույն սորտերի ցանկում, որոնց արժե ավելի մոտիկից ծանոթանալ

ԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑՎԱԾ

Գողտրիկ հավաքույթներ Երևանում. ներկայացնում ենք Margaryan Business Group ռեստորանների հարթակների ճանապարհային քարտեզը (ՖՈՏՈ)

0
8603

Թեստ. գուշակեք աշխարհի երկրների մայրաքաղաքները

0
6253

Հայաստանում Հոբբիթների հեքիաթային գյուղ է հայտնվել

0
5610

Հարսանիք «Ծիրանի գարդեն» ռեստորանում. կարևոր է յուրաքանչյուր մանրուք (ՖՈՏՈ)

0
5299

Օմլետ, բրդուճ և գրանոլա. որտե՞ղ նախաճաշել Երևանում, խմբագրության ընտրություն

0
3534

Facebook

ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐ

Տեղեկատվություն տարածելու և ստանալու հարցերով դիմել.
Հեռ./ֆաքս. (+37410) 52-40-80
E-mail: [email protected]

Գովազդ տեղադրելու հարցերով դիմել.
E-mail: [email protected]

Տեխնիկական հարցերով դիմել
E-mail: [email protected]

ԲԱԺԻՆՆԵՐ

  • Սնունդ
  • Ըմպելիք
  • Տուրիզմ
  • Իվենթներ
  • Վիդեո

ՆԱԽԱԳԾԻ ՄԱՍԻՆ

Food&Wine–ը «Նովոստի–Արմենիա» միջազգային տեղեկատվական գործակալության հատուկ նախագիծն է, որտեղ կարող եք գտնել ակտուալ, հետաքրքիր և գլխավորը` օգտակար տեղեկատվություն գաստրոնոմիկ նրբությունների, օրիգինալ և վաղուց սիրված ճաշատեսակների ու հյութերի մասին։ Մենք չենք սահմանափակվում միայն Հայաստանով, որին, անշուշտ, հատուկ տեղ է տրված, այլ նաև պատմում ենք տարբեր երկրների խոհանոցների և հետաքրքիր գաստրոնոմիկ ավանդույթների մասին։ Ձգտում ենք ընթերցողին ծանոթացնել զարմանահրաշ գաստրոնոմիկ աշխարհի հետ, որը լի է անակնկալներով, գաղտնիքներով, առասպելներով ու պատմություններով։
Copyright © 2005-2019 AMI "Novosti-Armenia"